Medlog Türkiye’ye Yeşil Lojistik Belgesi Verildi

Türkiye’de kombine taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Medlog, Yeşil Lojistik Belgesi‘ni almaya hak kazanarak sürdürülebilir bir gelecek için yeşil lojistik ilkelerine bağlılığını vurguluyor. Şirket, yeşil lojistik ilkelerine olan taahhüdünü sürdürerek daha çevre dostu bir taşımacılık anlayışını benimsemeyi amaçlıyor.

Geçen yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan Yeşil Lojistik Belgesi programı, çevreyle uyumlu taşımacılığı teşvik etmek ve desteklemek amacıyla ilke, esas ve koşullarını belirleyerek bütünleşik ve dengeli bir taşımacılık düzeni oluşturmayı hedefliyor.

Bu çerçevede Medlog Türkiye, kuruluşundan itibaren çevreci bir taşımacılık yaklaşımını benimseyerek, 800 çekici ve 386 vagon ile kapıdan kapıya karayolu ve demiryolu taşımacılığı hizmeti sunmanın yanı sıra transit taşımacılık, proje taşımacılığı ve depo hizmetleri gibi çeşitli lojistik çözümler de sağlıyor.

Medlog, Çevre Dostu Çalışmalarına Devam Ediyor

Çevre sorunlarının artmasıyla birlikte çevre koruma bilinci toplumda güçleniyor ve bu durum, lojistik ve taşımacılık sektöründe karbon ayak iziyle ilgili yapılan çalışmaların sayısında bir artışa neden oluyor. Taşımacılık sektörü, doğrudan CO2 emisyonlarının yüzde 24’ünden sorumlu olup, karayolu seyahati bu emisyonların dörtte üçünden sorumlu olarak ana faktörü oluşturuyor. Bu nedenle kaynak bulma, tedarik aşamaları, ulaşım ve dağıtım süreçlerinin yeşil lojistik ilkelerine uygun olarak yürütülmesi, karbon emisyonunu azaltmak için kritik bir öneme sahip.

Yeşil Lojistik Belgesi, karbon emisyonunu azaltma hedefi doğrultusunda yayınlanmış olup çevre dostu taşıma ve dağıtım sistemlerinin geliştirilmesi, ambalaj ve atıkların azaltılması, emisyon ve gürültü kontrolüyle enerji ve malzeme kullanımının azaltılması gibi kombine taşımacılık alanındaki tüm faaliyetlere değiniyor.

Medlog Türkiye, yılda 80 binden fazla kombine yük taşımacılığı seferi düzenleyerek ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası, Sıfır Atık Belgesi, Yeşil Enerji Belgesi, 500 Adet Fidan Bağışı gibi belgelerle gereksinimleri karşılayarak Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazandı.