İşitme Engelli Sporcular İçin Tasarlanan Başlık, Duymayı Kolaylaştırıyor

Avustralyalı sporcuların işitme sorunlarına yönelik olarak Colgate ve VMLY&R Sydney iş birliğiyle geliştirilen “Hear Gear” isimli koruyucu başlık, yerleşik işitme implantları içeriyor.

Colgate Avustralya, VMLY&R Sydney ve spor ekipmanı üreticisi Steeden iş birliğiyle Avustralya Futbol Ligi’ndeki (AFL) işitme sorunu yaşayan sporculara özel olarak tasarlanmış bir koruyucu başlık olan “Hear Gear”ı üretti. Bu başlık, darbeleri emerken aynı zamanda içinde yerleşik işitme implantları sayesinde işitme sorunu yaşayan sporcuların sorunsuz bir şekilde duymalarına olanak tanıyor. Bu gelişme, sporda eşitlikçi bir ortam yaratmayı ve işitme engelli sporcuların performansını artırmayı amaçlıyor.

AFL’de kullanılan geleneksel sporcu başlıkları, düz tasarımları nedeniyle darbeleri emebilmelerine rağmen işitme cihazı kullanan sporcular için sorun teşkil ediyor. Çünkü bu başlıklar, işitme implantlarının titreşimlerini emerek sporcuların sesleri duymasını zorlaştırıyor. Ancak çıkıntılı ve dolgulu tasarımıyla Hear Gear, sesin absorbe edilmeden kulağa ulaşmasını sağlıyor. Tasarımındaki çizgiler de sesin izlediği yolu sembolize ediyor.

Geçtiğimiz yıl Colgate-Palmolive ANZ tarafından yayınlanan ve VMLY&R Sydney tarafından hazırlanan “The Sound of a Smile” kampanyasının bir parçası olarak sunulan Hear Gear projesi, sporda kapsayıcılığı artırmayı hedefliyor. İşitme engelli veya işitme güçlüğü yaşayan sporcuların diğer oyuncularla eşit koşullar altında yarışmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen Hear Gear, AFL için tasarlandı. Kampanyanın yüzü olarak Brisbane’in Yeronga Devil’s takımının işitme engelli sporcusu Jamie Howell seçildi

Kampanyanın videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.