ING Türkiye, Gençlere Dijital Yetkinlik Kazandırıyor

ING Türkiye, gençlere dijital yetkinlikler ve günümüzün önemli becerileri gibi kazanımları sağlayarak iş bulma süreçlerine katkıda bulunmayı hedefleyen bir Gelişim Programı başlatıyor.

Eğitimi toplumsal yatırımlarının önceliği olarak belirleyen ve Türkiye’nin deprem felaketiyle sarsılan bölgelerinin yeniden inşası için çalışmalarını yoğunlaştıran ING Türkiye, Kahramanmaraş’ta gençlere yönelik günümüzün önemli becerilerini kazandırmayı ve iş bulma süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

ING Türkiye’nin düzenlediği bu programın ilk eğitimi, 10-11 Haziran tarihlerinde “Dijital Trendler ve Dijital Pazarlama” konusuyla fiziksel olarak gerçekleştirildi. Programa gönüllü olarak katılan Sabancı Üniversitesi ve EDU eğitim ortakları Barış Sarıalioğlu ile Kezban Saki Yaltırak, ING Türkiye’nin Dijital Pazarlama ekibinden uzmanlarla birlikte dijital konuları ele alırken, Akademi ekibinden uzmanlar da insan kaynakları konularında seanslar düzenleyerek eğitim programını zenginleştirdi.

ING Türkiye birçok alanda verdiği eğitimle gençlere destek oluyor

Katılımcı grubu, 18-25 yaş aralığında olan, Kahramanmaraş’ta ikamet eden ve çoğunlukla Bankacılık & Sigortacılık, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi gibi bölümlerde okuyan veya yeni mezun durumunda olan işsiz gençlerden oluştu. Eğitimin sonunda, ING Türkiye ve Sabancı Üniversitesi, EDU tarafından hazırlanan sertifikalar, eğitime katılan Kahramanmaraşlı gençlere takdim edildi.

ING Türkiye, 10 yıl önce bölgedeki insan kaynakları potansiyeline olan inancıyla birlikte Kahramanmaraş’ta Operasyon ve Çağrı Merkezi’ni kurarak güçlü bir varlığa sahip oldu. Bölgedeki istihdama katkı sağlayan ING Türkiye, deprem felaketi sonrasında da Kahramanmaraş’ın yeniden kalkınması için destek vermeye devam ediyor ve geleceğe umutla bağlı olarak yaraları birlikte sarmayı sürdürüyor. Gelişim Programı kapsamındaki eğitimlere devam etmeyi hedefleyen ING Türkiye, Kahramanmaraşlı gençlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.