Honda’nın Yeni Mini İş Jeti: HondaJet Echelon

Honda, yeni mini iş jetinin adının “HondaJet Echelon” olduğunu ve ilk uçuşunun 2026‘da gerçekleşeceğini açıkladı.

Honda Aircraft firmasının verdiği bilgilere göre, hafif jet sınıfında bulunan ve 11 kişilik kapasitesiyle dikkat çeken yeni mini uçak modeli, rakiplerine göre yaklaşık yüzde 20 oranında daha az yakıt tüketerek tasarruf sağlayacak. Her bir kanadında bulunan motorlarıyla donatılmış olan bu mini jet, ABD’nin bir ucundan diğer ucuna kadar yakıt ikmali yapmaksızın uçabilen tek pilotlu hafif jet olma özelliği taşıyor.

HondaJet, Birçok Özelliğiyle Dikkat Çekiyor

Honda Aircraft Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Yamasaki Hideto, HondaJet Echelon modeli hakkında yaptığı açıklamada; bu yeni hafif jetin geleneksel hafif jetlerdeki seyahat deneyimini aşarak tamamen yeni bir kategori oluşturacağını vurguladı. Hideto, yenilikçi tasarımı ve performansıyla sektörde çığır açacak bir yenilik olarak tanımladığı HondaJet Echelon’un havacılık seyahat standartlarını baştan aşağı değiştireceğine inandığını ifade etti.

Henüz belirsiz olan fiyat etiketiyle beraber, yeni uçağın montaj süreci Japon üreticinin ABD’nin Kuzey Carolina’daki fabrikasında en erken 2024 yılında başlayacak. Japon üretici, “HondaJet Echelon” adı verilen bu uçak için uçuş sertifikalarının 2028 yılında ABD havacılık otoriteleri tarafından alınmasının planlandığını duyurdu. Bu gelişmelerle birlikte havacılık endüstrisi, beklenen bu yenilikçi uçağın piyasaya sunulacağı tarihi merakla beklemeye başladı.