Güneş Enerjisiyle Çalışan İlk Arazi Aracı Sahada

Dünyanın güneş enerjisiyle çalışan ilk arazi aracı olan Stella Terra, Sahra Çölü’nde test edilmek üzere kullanıldı. Araçla gerçekleştirilen denemeler sonucunda yaklaşık 1.000 kilometrelik bir mesafe kat edildi.

Dünyanın güneş enerjisiyle çalışan ilk arazi aracı olan Stella Terra, Sahra Çölü’ne çıkarıldı. Araç ile gerçekleştirilen denemeler kapsamında toplam 1.000 kilometrelik bir mesafe kat edildi. Stella Terra, büyük güneş panellerini taşıması nedeniyle dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan arazi aracı olarak tanıtıldı ve yalnızca güneş enerjisiyle 1.000 km yol kat etti.

Hollanda’daki Eindhoven Teknoloji Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen ve tasarlanan Stella Terra, yaklaşık 1 ton ağırlığında ve 145 km/s hıza ulaşabiliyor. Öğrencilerin planlarına göre, bu araç 630 km mesafe kat etmesi için tasarlanmış olup, Sahra Çölü’nde toplamda 1000 kilometre yol kat etti.

Şimdi ise aracın güneşli günlerde ve normal yollar üzerinde 710 km, arazide ise 550 km menzile sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Solar Team Eindhoven’ın takım yöneticisi Wisse Bos, Stella Terra’nın Land Rover ve BMW gibi otomobil üreticilerine daha sürdürülebilir bir endüstri oluşturmaları için ilham kaynağı olmasını umduklarını belirtti.