GOSB Teknopark’ta Güneş Enerjisi: Fokus Enerji Devreye Giriyor

Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Sabancı Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası ve Gebze Ticaret Odası tarafından oluşturulan GOSB Teknopark, Fokus Enerji ile iş birliği yaparak blok çatılara güneş enerjisi santrali kuracak.

GOSB Teknopark, 150‘den fazla yazılım ve üretim firmasına ofis alanı ve destek hizmeti sağlıyor. Şirket, elektrik tüketiminin yarısını doğal kaynaklardan karşılamak için güneş enerjisi santrali kuracak. Fokus Enerji, GOSB Teknopark blok çatılarına 658,35 kWp gücünde güneş enerjisi santrali kuracak. Proje, anahtar teslimi olarak gerçekleştirilecek.

Fokus Enerji GES Projeleri Yöneticisi Ömer Fındık, açıklamasında projenin membran ve betonarme çatı olmak üzere iki farklı çatı tipini kapsadığını ve bu çatı tipleri için özel bir taşıyıcı sistem tasarımı yapıldığını belirtti.

Ömer Fındık, projenin tasarımının özenli bir çalışma ile deneyimli ekipler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Fındık, GOSB Teknopark’ın AR-GE faaliyetlerine önemli katkı sağlayan yenilikçi ve teknolojik yapısını destekleyen bir proje geliştirmekten gurur duyduklarını ifade etti.

GOSB Teknopark Genel Müdürü Tolga Bildirici, Türkiye’nin sahip olduğu doğal kaynakların etkili bir şekilde değerlendirmenin önemli olduğunu söyledi. Bildirici, şu sözlerle açıklamasına devam etti:

“Ülkemizin en fazla ihracat direkt yapan 5 teknopark arasında yer alarak, dış ticaret açığının kapatılmasına katkı sağlıyoruz. Ülke ekonomisine sağladığımız bu katkıyı yaptığımız yenilenebilir enerji yatırımı ile de pekiştirmeyi hedefliyoruz. Enerji ihtiyacımızda dışa bağımlılığın azaltılmasında aktif olarak rol oynamak, bunu gerçekleştirirken doğayı korumak bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Sürdürülebilir bir gelecek için GOSB Teknopark olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyor, üretmeyi hedeflediğimiz elektrik enerjisi ile yılda 20 bin 164 ağacın çevreye sağladığı faydaya denk 423 bin 443 kilogram karbon emisyon azaltımı sağlamayı planlıyoruz.”