Enerjisa Enerji, Girişim Projelerinin Destekçisi

Enerjisa Enerji, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında İTÜ Çekirdek ve İVME programları dahilinde 51 projeye 4,2 milyon TL kaynak sağlayarak desteklerini sundu.

Enerjisa Enerji, ülkemizdeki enerji dönüşümü çalışmalarında öncü bir rol üstlenirken, aynı zamanda yeni projelerin hayata geçirilmesinde de aktif bir şekilde yer alıyor. Şirket, müşteri, dağıtım ve perakende satış çözümleri geliştirerek yeni iş alanlarına ve girişimcilere destek sağlamayı sürdürüyor.

Enerjisa Enerji, İVME Girişim Hızlandırma Programı ve İTÜ Çekirdek iş birliğiyle kendi bünyesinde toplam 51 girişim projesine destek sağlıyor. Bu projelerin 30‘u İVME, 21‘i ise İTÜ Çekirdek çatısı altında bulunuyor ve Enerjisa Enerji tarafından 4,2 milyon TL’lik maddi yardım yapıldı.

Ege Bölgesi’ndeki yangınlarda erken tespit için “Yangın Erken Tespit Sistemi“ni kullanan Enerjisa Enerji’nin desteklediği girişim “KOZALAK“, bu teknolojinin ilk kullanıcısı oldu. Yangın Erken Tespit Sistemi, orman yangınlarının erken tespiti yanı sıra uyarı yapılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca hava kalitesi ölçümleri yapılarak patlayıcı, zehirli ve yanıcı gazların tespiti de mümkün oluyor.

Enerjisa Enerji’nin sahiplendiği ve desteklediği girişim EŞARJ, Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu ağı olarak öne çıkıyor. Konuyla ilgili olarak Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar şu açıklamada bulundu:

“Türkiye’de bir ilki hayata geçirerek enerji sektöründe geliştirilecek projeleri desteklemek amacıyla girişimcilik çalışmalarımıza 2015 yılında İTÜ ARI Teknokent Çekirdek ile iş birliği ile başladık. Bu konudaki kararlılığımız ve ortaya koyduğumuz destek sayesinde hem sektöre hem de topluma katkı sağlayan fikirlerin hayata geçirilmesine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bir başarı hikayesine dönüşen Eşarj, Enerjisa Enerji olarak önümüze gelen iyi fikirlerin büyütülerek ülkemize kazandıracağımızın bir örneği. İnsan ve teknoloji odağıyla daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sağlamak en önemli amacımız. Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyan, fayda sağlayacağına inandığımız her fikrin hayata geçirilmesine var gücümüzle deste olacağız.”

Enerjisa Enerji, enerji sektörüne yönelik çözümler sunan girişimlere İVME programı aracılığıyla destek veriyor. İVME Programı, ürün prototipi geliştirilmiş girişimlerin ticarileşmesi ve ölçeklenmesi için destek sağlıyor. Bu program, girişimcilik ekosisteminin büyümesine önemli katkılar sağlıyor.

İVME projesi, ürünlerin test edilme sürecinde girişimcilere finansal destek sağlıyor. Proje uygun bulunduğunda, Toroslar Edaş, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Ayedaş ve Başkent Edaş‘ın ulusal yatırım ekosistemine dahil ediliyor. Ayrıca InnoEnergy, Eurogia, Free Electrons gibi uluslararası enerji sektörü bağlantılarından da faydalanabiliyorlar.