Enerji Depolamada Yerli ve Milli Atılım

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy: Silindirik Lityum İyon Pil Üretim Tesisimizle birlikte büyük çoğunluğunu yabancı kaynaklı firmaların oluşturduğu enerji depolama alanında yerli ve milli bir atılım yapmış olacağız.

ASPİLSAN Enerji, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin pil, batarya ve akü ihtiyacını karşılamak amacıyla Kayserili hayırsever vatandaş ve kuruluşların yaptıkları bağışlarla kurulduğu 1981 yılından bu yana ülkemizin enerji sistemleri alanında dışa bağımlılığını azaltacak çözümler sunma hedefiyle tam 41 yıldır çalışmalarını yürütüyor.

41.yaşını Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk silindirik pil tesisi olan yeni fabrikasında kutlayan ASPİLSAN Enerji’nin Genel Müdürü Ferhat Özsoy yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ASPİLSAN Enerji olarak 41 yıldır yaptığımız her çalışmada ülkemizin enerji sistemleri alanında dışa bağımlılığını azaltacak çözümler sunmayı hedefliyoruz.

Bu hedefimiz doğrultusunda da ASPİLSAN Enerji olarak Silindirik Lityum İyon Pil Üretim Tesisimizle birlikte büyük çoğunluğunu yabancı kaynaklı firmaların oluşturduğu enerji depolama alanında yerli ve milli bir atılım yapmış olacağız”.

Seri Üretime Geçiyor

Özsoy “Yeni tesisimizde yılda 21 milyon adet pil hücresinin üretilmesini amaçlıyoruz. Böylece ülkemizde Lityum-İyon pil üretimini gerçekleştirerek pil ve batarya kullanan üreticilerin yerlilik oranlarını önemli ölçüde artırmış olacağız. Lityum İyon Pil Üretim Tesisimizde yalnızca pil üretilmeyecek aynı zamanda kendine özgü pil geliştirmelerini yapabilecek yeteneklere de sahip olunacak.” dedi.

KAYNAKÇA

  1. ST MAKİNA DERGİSİ HAZİRAN SAYISI