Eczacıbaşı’ndan Beşinci AR-GE Merkezi

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Eczacıbaşı Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “AR-GE merkezimiz, Bakanlık onayını alarak faaliyetlerine yeni binada devam edecek olmanın sevincini hepimizle paylaşıyor” şeklinde ifade etti.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren kuruluşu olan Eczacıbaşı Bilişim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan AR-GE merkezi tescili almıştır.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Eczacıbaşı Topluluğu’nun beşinci AR-GE merkezi olan Eczacıbaşı Bilişim AR-GE Merkezi, yapay zeka ve veri odaklı akıllı ve mobil çözümler geliştirecek.

Eczacıbaşı Topluluğu’na ve dış kuruluşlara bilgi teknolojileri konusunda yazılım, danışmanlık, servis ve destek hizmetleri sunan Eczacıbaşı Bilişim, ocak ayında AR-GE merkezi olma onayını alarak önemli bir adım atmıştır.

Eczacıbaşı Bilişim bünyesindeki AR-GE merkezi, çevre dostu ve sürdürülebilir projelere odaklanarak yapay zeka ve veri odaklı akıllı çözümleri geliştirecektir.

Veri bilimcileri ve mühendisleri içeren Eczacıbaşı Bilişim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunduğu beş proje ile optimizasyon, verimlilik, dijitalleşme ve yapay zeka alanlarında AR-GE merkezi tesciline hak kazanmıştır.

Eczacıbaşı Bilişim, gelecekte inovatif akıllı teknoloji projeleriyle sektöre ve Türkiye’ye katkı sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca, üniversitelerle kurduğu işbirlikleri ve sağladığı bilgi transferi ile bilişim sektöründe önemli bir konumda bulunmaktadır.

Eczacıbaşı Topluluğu bünyesinde, bilişim alanındaki AR-GE merkezinin yanı sıra tüketim ürünleri, sağlık ve doğal kaynaklar alanlarında özgün projeleri geliştiren üç, seramik sağlık gereçleri alanında faaliyet gösteren inovasyon merkezi statüsünde de bir AR-GE merkezi bulunmaktadır. Topluluk, 2023 sonuna kadar ana iş alanlarında 24’ü uluslararası olmak üzere 150 tescilli patente sahiptir.