Duracell ve Doğa Koleji’nden Geri Dönüşüm Projesi

Duracell ve Doğa Koleji, sürdürülebilirlik konusunda atık pil geri dönüşümü için “Battery Friend Forever” kampanyasını başlatıyor. Bu anlamlı inisiyatif, çevre dostu bir yaklaşımla atık pillerin geri dönüşümüne katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Projeye kapsamında Doğa Koleji’nin tüm kampüslerinden toplanacak atık piller, bilim setlerine dönüştürülerek deprem bölgesindeki okullara bağışlanacak. Her 1 ton atık pil, 1000 öğrenci için bilim setine dönüşecek ve bu sayede hem doğa korunacak hem de eğitim alanında destek sağlanacak. YGA tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan bilim setleri, binlerce çocuğun bilimle tanışmasına olanak tanıyacak.

Geri Dönüşüm Projesi, Öğrencileri Bilimle Buluşturuyor

Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu, Doğa Koleji’nde verdikleri ekoloji eğitiminde öğrencilerinin doğa ile bağlarını güçlendirdiklerini ifade etti. Sürdürülebilirlik projeleri ile olumlu ve olumsuz davranışların sorgulamasını sağladıklarını belirten Topçuoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Her proje bizler için doğaya atılan büyük bir adım. Atık pil geri dönüşüm kampanyası gibi birçok proje hayata geçiriyoruz ve öğrencilerimizi süreci hayal edip, yönetmek ve yürütmenin tam ortasına koyuyoruz. Geleceğin Doğası için yaşamı sürdürülebilir biçimde iyileştirmek ve bugünden doğru seçimler yapmamızı sağlamak amacı ile yürütülen projede sürdürülebilir yaşamın en önemli ipuçlarından biri çöp ve atık kavramlarının bilincinde olmak temel hedeftir. Öğrencilerimize edindirmek istediğimiz en önemli kazanımlardan biri doğaya karşı sorumluluklarının farkında olunması.”