Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı Meyvelerini Toplamaya Hazırlanıyor

Borusan Holding, Impact Hub İstanbul iş birliğiyle hayata geçirdiği Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı aracılığıyla toplumsal ve çevresel meselelere dikkat çekiyor.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında “Geleceğe İlham” sürdürülebilirlik stratejisiyle faaliyetlerinin merkezinde toplumsal ve çevresel faydayı konumlandıran şirket, toplumsal ve çevresel meseleleri ön plana koyuyor. Hedef grupları etkileme ve harekete geçirme potansiyeline sahip Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu, Zaman Yolcusu Kreta ve Marmara’nın Umudu Pina projeleri hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

Program, seçilen projeler için sunduğu 200 bin TL hibe desteğinin yanı sıra mentorluk desteği, kapasite ve proje geliştirme, finansal sürdürülebilirlik, paydaş haritalandırma, iletişim yönetimi ve topluluk oluşturma gibi çeşitli desteklerde bulunarak faydayı yaymayı hedefliyor. Etki ekosistemini oluşturmak ve katılımcılar arası bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla ikinci katılımcı buluşmasını gerçekleştiren Borusan Holding ve Impact Hub İstanbul, projelerin gelişmelerini yakından takip ederken, iletişim çalışmalarında uzman mentorlar ile ekiplerin görüşmelerine aracılık ediyor ve farkındalık artırma odaklı etkinlikler tasarlamalarına destek oluyor.