Baracoda BMind Adında Akıllı Ayna Geliştirildi

Baracoda’nın BMind adlı akıllı aynası, ruh halinizi tanıyarak mental ve sağlık konularında size tavsiyelerde bulunuyor. İhtiyaç duyulması halinde sakinleştirici bir ambiyans da oluşturabiliyor.

Geçtiğimiz yıl, yapay zekanın popülerliği aniden patlayarak hızla hayatımızın her alanına girmeye başladı. Baracoda girişimi, hayatınıza yön verecek BMind akıllı ayna projesini CES 2024 fuarında tanıttı.

BMind akıllı ayna

Aslında, gizli bir OLED ekran, sesli kontrol veya bildirim simgeleri gibi özellikleri aynalarda daha önce görmüştük. Ancak BMind, kullanıcının ayna karşısında sağlık ve mental konularda yönlendirilmesini amaçlayan bir yaklaşım sunuyor.

Daire şeklindeki ayna, CareOS işletim sistemini kullanıyor ve üst düzey yapay zeka ile doğal dil işleme tekniklerine sahip. Sesle, el hareketleriyle ve ruh halinizle aynayı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, farklı komutlarla kullanıcının mental durumunu analiz eden ayna kenarındaki LED şeritleri kullanarak ışık terapisi, zihin egzersizleri, yetkili kurumlardan tavsiyeler gibi çözümlerle destek olmaya çalışıyor.

Elde edilen kişisel veriler, sadece cihaz üzerinde işlenen CareOS tarafından yönetildiği için gizlilik endişelerini ortadan kaldırıyor. Ayrıca, CareOS şu anda 40’tan fazla uygulama ile uyumlu bir durumda. BMind akıllı aynası, yakın gelecekte piyasada yerini alacak.