Atık Su Arıtma Tesislerine Enerji Teşviki

Doğu ve Batı Atık Su Arıtma Tesisleri, enerji giderleri için 2010 yılından beri enerji teşvik geri ödemesi almakta olan BUSKİ, diğer atık su arıtma tesisleri için de benzer bir uygulamadan faydalanma hakkını elde etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, çevre yatırımlarına büyük önem vermektedir. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda, atık su arıtma tesisine ait bir önceki yılın elektrik enerjisi harcamalarının bir kısmı, yine aynı bakanlığın onayı ile enerji teşvik geri ödemesi adı altında geri alınabilmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2021 yılından itibaren toplamda 5 adet atık su arıtma tesisinin enerji teşvik geri ödemesinden yararlanma hakkı kazandığını hatırlatarak, “2022 yılında Gemlik Atık Su Arıtma Tesisi, Mudanya Atık Su Arıtma Tesisi, İznik Atık Su Arıtma Tesisi ve Yenişehir Atık Su Arıtma Tesisleri’nin de enerji teşvik geri ödemesinden yararlanmasıyla tesis sayımız 5’ten 9’a yükseldi. Enerji teşvik geri ödemesinden yararlanabilecek tesis sayılarımızın artırılması ile ilgili olarak, gerekli tüm teknik çalışmalar ve resmi onay süreçleri, titizlikle devam etmektedir. Geçen sene itibarıyla atık su arıtma tesisleri için 81 milyon 209 bin 485 TL’lik enerji teşviği alındı. Çevreci yatırımlarımız bundan sonraki süreçte de artan tempoyla devam edecek” şeklinde konuştu.