Arçelik, ChatGPT Yapay Zekasını Kullanacak!

Arçelik, yazılım geliştiricilerinin ChatGPT yapay zekasını kullanabilmesi için Developers AI Platform adında yapay zeka platformunu kullanıma sunduğunu belirtti.

OpenAI tarafından geliştirilen ve günümüzün en gelişmiş yapay zekalarından biri olan ChatGPT, şirket dünyasında giderek daha yaygın hale geliyor. Arçelik, yazılımlarında ChatGPT’nin kullanılması için bir yapay zeka platformu başlattı.

İş Süreçlerinde ChatGPT’den Yararlanılacak

Arçelik, yazılım geliştiriciler için geliştirdiği “Arçelik Developers AI Platformu” ile yapay zekanın iş süreçlerine entegrasyonunu sağlamayı amaçlıyor. Bu platform sayesinde kodlama süresi %40 daha hızlı gerçekleştirilebilecek, verimlilik %25 artacak ve ürünlerin pazara çıkış süresi %20 kısalacak. Yapay zeka platformunun sadece yazılım alanında değil, diğer alanlarda da kullanılması hedeflenme. Ürün testlerinden akıllı tüketici çözümlerine, tedarik zinciri yönetiminden üretim süreçlerine ve ürün portföyüne kadar birçok alanda kullanılması da destekleniyor.

Arçelik, Developers AI Platformunu faaliyet gösterdiği tüm ülkelere erişimi açıyor. Bu platform, Arçelik’in kendi özel bulut altyapısı üzerinde çalışıyor ve ChatGPT 3.5 ve ChatGPT 4.0 entegrasyonunu sunuyor.

Arçelik Strateji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar, “Yapay zekâ sayesinde inovasyon ve verimlilikte daha önce görülmemiş seviyelere ulaşmak mümkün olacak. Arçelik olarak hedefimiz bu büyük dönüşümün sadece bir parçası değil öncüsü olmak. Bu doğrultuda tüm çalışma arkadaşlarımızın yapay zekânın sunduğu imkanlardan en yüksek düzeyde yararlanmasını destekliyoruz. Arçelik’s Developers’ AI Platform, yazılım geliştirme süreçlerinin pek çok aşamasında verimliliği artırmakla kalmayacak, ekiplerimizin inovasyon yetkinliklerinin de katlanarak büyümesini sağlayacak” dedi.

Arçelik, küresel ölçekte sürdürdüğü AI Champions programı ve eğitim içerikleriyle insan kaynakları, pazarlama ve endüstriyel tasarım gibi farklı departmanlardaki çalışanların, bayilerin ve yetkili servislerin yapay zeka konusundaki yetkinliklerinin gelişimini destekliyor. Bu program ve eğitim içerikleri sayesinde Arçelik, çalışanlarının yapay zeka alanında güncel bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlamakta ve onların bu teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilmelerini teşvik etmektedir. Böylece şirket, yapay zeka alanında yetkin bir çalışan ekibi oluşturarak rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir.