ASELSAN ‘Mobil Röntgen Cihazı’ Hizmete Alındı

ASELSAN milli imkanlarla geliştirdiği ‘Mobil Dijital Röntgen Cihazı’ (ADR-M100), ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kullanılmaya başlandı.

ASELSAN’ın milli imkanlarla geliştirdiği ‘Mobil Dijital Röntgen Cihazı’ (ADR-M100), ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kullanıma sunuldu. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi’ni ziyaret etti. Akyol, ziyaret sırasında Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı Servisinde ASELSAN Mobil Dijital Röntgen Cihazının kullanım demonstrasyonunu yerinde gözlemledi.

Seri Üretime Hazır

‘Milli Teknoloji Hamlesi’ çerçevesinde Mobil Dijital Röntgen Cihazını ülkemize kazandırdık” diyen ASELSAN Genel Müdürü Akyol, açıklamasında şunları ifade etti:

“Böylesine anlamlı bir günde, 14 Mart Tıp Bayramı’nda yeni bir başarı hikayesine daha imza attık. Türkiye’nin önde gelen üniversite hastanelerinden Hacettepe Üniversitesine, Mobil Röntgen Cihazımızı kazandırdık. Cihazın geliştirilmesinde emeği geçen ASELSAN mühendislerine teşekkür ediyorum. Ayrıca ekibimize, klinik çalışmalarda katkı sağlayan Hacettepe Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil ve Radyoloji Bölümünden Prof. Dr. Ruhi Onur’a desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hacettepe sadece bu ürünün kullanıcısı değil aynı zamanda geliştiricisi. Hocalarımız, ürünün tasarım aşamasında büyük katkılar sağladılar. ASELSAN olarak Türk ordusunun hizmetindeydik, artık sağlık ordumuzun da hizmetindeyiz. Savunma alanındaki başarılarımızın ardında ordumuzla yakın ilişkimizin büyük etkisi var. Aynı iş birliğini sağlık camiasıyla da kurmamız bizim için son derece değerli. Sağlık sektöründe, dışa bağımlılığı azaltarak milli sistemler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle, ASELSAN’ın ilk medikal görüntüleme ürünü olan cihazımızı, seri üretime hazır hale getirdik. Mobil Röntgen Cihazımızın pazarlamasına yönelik çalışmalara da başladık. Bu cihaz, radyoloji ünitesine gidemeyecek hastalarımıza büyük bir kolaylık sağlayacak. Seyyar olma özelliğine sahip olan cihaz, hastanelerde yeni bir çağın başlamasına öncülük edecek. Sağlık personeli ve hastaların ihtiyaçlarını en iyi bilen hocalarımız. Onların bilgileriyle ASELSAN mühendisliği birleşince çok başarılı bir ürün ortaya çıktı. Savunma sanayisindeki tecrübemizle sağlık alanında da ileri teknoloji ürünleri geliştiriyoruz. Bu çalışmalarla, sağlık sektöründe de dünya çapında saygın bir teknolojik üstünlüğe ulaştık. Tüm imkanlarımızla, sahada güvenlik güçlerimizin yanı sıra sivil alanda da milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Klinik Kullanıma Başladı

İlk olarak Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesinde kullanılan cihaz, klinik kullanıma başladıktan sonra seri üretime hazır hale getirildi. Motorize hareket özelliğine sahip olan ADR-M100 Mobil Dijital Röntgen Cihazı, 32 kilovatlık güçle tüm vücutta çekim yapabilir durumda. Tanıtım ve pazara girişe yönelik faaliyetlerine başlanan Mobil Röntgen Cihazı, ASELSAN’ın özgün tasarımıyla geliştirildi. CE sertifikasına sahip olan cihaz, ASELSAN’ın ilk medikal görüntüleme ürünü olmasıyla dikkat çekiyor. Cihaz, düşük dozlarla yüksek görüntü kalitesi sağlayabiliyor ve hareketli dikey ve yatay kolları sayesinde kolayca yönlendirilebiliyor. ASELSAN Mobil Röntgen Cihazı, acil çekim durumlarında sistem açılır açılmaz çekim yapmaya hazır hale geldiği için, görüntüler hızlıca alınabiliyor.