Arçelik Yenilenebilir Enerji Atılımı Yaptı

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Enerji depolama sistemleri, inverter, ısı pompası ve elektrikli araç şarj cihazını da içerecek şekilde yerli güneş paneli üretimine ilişkin geniş ürün-hizmet portföyümüzü müşterilerimizle paylaşıyoruz,” şeklinde ifade etti.

Arçelik, güneş paneli, inverter ve enerji depolama sistemlerinin ardından yerli üretim elektrikli araç şarj cihazlarını da üreterek, bayileri ve yetkili servisleri aracılığıyla tüm Türkiye’ye yayılacak olan yenilenebilir enerji dönüşümü hamlesini başlattı.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Arçelik, yerli güneş paneli üretiminden sonra stratejik bir adım daha atarak Türkiye’nin dört bir yanına yayılan bayi ve yetkili servis ağı ile yeşil enerji dönüşümünü başlatıyor.

Şirket, 81 il ve Kıbrıs’tan gelen bayileri ve yetkili servisleriyle İzmir’de bir araya geldi. Ülke çapındaki yeşil enerji dönüşümü hareketine öncülük eden Arçelik, Güneş Enerjisi Sistemi (GES) kurulumunda, inverter, batarya ve All-in-One enerji depolama sistemleriyle uçtan uca bir çözüm sunmanın yanı sıra elektrikli araç şarj cihazlarıyla da ürün portföyünü genişletiyor.

‘Net sıfır emisyon taahhüdüne hızlı ama emin adımlarla ilerliyoruz’

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, 2050’ye kadar tüm küresel operasyonlarında net sıfır emisyon taahhüdünde bulunan şirketin sunduğu sürdürülebilir çözüm ve ürünlerle bu hedefe hızlı ama emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Dinçer, Türkiye’nin gelecek 5 yıl içinde yenilenebilir enerji kapasitesiyle dünyanın önde gelen oyuncuları arasında yer almasının beklendiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 5 kez üst üste sektörünün lideri olan şirketimiz ülkemizdeki bu değişime ivme kazandırmak üzere sunduğu sürdürülebilir enerji çözümleriyle tüketicilerin evlerdeki dönüşümüne öncülük ediyor. Arçelik markamız ile gezegenimizin sorunlarına çözüm bulmak üzere geçtiğimiz yıl bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, aktivistler gibi farklı disiplinlerin katılımıyla ortak akıl platformu İyi-Ge’yi kurarak ‘İklim Dostu Hareket’ projesini başlatmıştık.

‘2030’a kadar tüm üretim tesislerimizde yüzde 100 yeşil elektrik kullanacağız’

Can Dinçer, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında yenilenebilir enerji alanında kurulu kapasitelerini 20,3 MW’a çıkardıklarının altını çizdi.

Dinçer, “2022’de küresel operasyonlarımızın elektrik ihtiyacının yüzde 65’ini yeşil elektrikten karşıladık. 2030’a kadar ise üretim tesislerimizin bulunduğu tüm ülkelerde yeşil elektrik oranını yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Arçelik olarak güneş enerjisi alanındaki yatırımlarımız ve iklim krizi konusundaki farkındalığı artırmak üzere geliştirdiğimiz projelerimiz ile müşterilerimize günlük hayatlarında yapacakları değişikliklerle karbon ayak izini azaltmak konusunda ilham vermeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Arçelik’in Yenilenebilir Enerji Çözümleri

Açıklamada verilen bilgilere göre, Arçelik’in sunduğu All-in-One Enerji Depolama Sistemleri ile tüketiciler, güvenilir ve uzun ömürlü lityum demir fosfat bataryaları kullanarak istedikleri zaman şebeke veya güneş panellerinden şarj edebilir ve ihtiyaç anında bu enerjiyi kullanabilirler.

Arçelik’in ürettiği solar UPS’ler, elektrik kesintisi anında devreye girerek cihazların kesintisiz olarak çalışmasını sağlar, bu sayede elektrik kesintilerinden kaynaklanan sorunları engeller.

İklimlendirmede doğa dostu olan Arçelik ısı pompaları, evlerde ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşılamak üzere kullanılır. Arçelik inverterları ile tüketiciler, güneş enerjisinden elde edilen doğru akımı alternatif akıma dönüştürüp düzenleyerek güvenli bir şekilde kullanabilir ve evlerindeki enerji üretimini ve tüketimini izleyip kontrol edebilirler.

Arçelik’in ürettiği elektrikli araç şarj cihazları ile tüketiciler, elektrikli araçlarını 7,4 kW ve 22 kW kapasiteli Arçelik by WAT elektrikli araç şarj cihazları ile şarj ederek, sadece karbon ayak izlerini azaltmakla kalmazlar, aynı zamanda fosil yakıt masrafını ortadan kaldırarak bütçelerinde tasarruf sağlarlar.