Amazon’dan NFT Platformu

Teknoloji devi Amazon’un, 15 NFT koleksiyonuyla nisan ayında NFT pazaryeri kurmaya hazırlandığı duyuruldu.

Ortaya çıkışından itibaren büyük ilgi gören dijital sanat koleksiyonları son zamanlarda aynı ilgiyi görmese de NFT alanında yapılan yatırımlar devam ediyor. NFT alanında hizmet veren OpenSea, Binance gibi firmalara her geçen gün yenisi katılıyor. Her alanda görmeye alışık olduğumuz Amazon da NFT pazaryeri kurmak için kolları sıvadı. Şirket, kendi bünyesinde oluşturacağı 15 koleksiyonluk bir çalışma ile NFT alanına giriş yapacak.

Online satış konusunda pazardaki liderliğini kanıtlayan Amazon, fiziksel ürünlerin haricinde dijital ürünlerle de hizmetine artı değer kazandırmak için çalışıyor. Paylaşılan bilgilere göre şirket, kendi NFT pazarını piyasaya sürecek fakat herkes bu koleksiyona ulaşamayacak. İlk olarak ABD’de gösterime açılacak olan platform, sonrasında Amazon’un hizmet verdiği ülkelere de ulaşacak. Şirket, platform üzerinden koleksiyonlar sunarak, bu koleksiyonları fiziksel ürünlere bağlayacak. Ayrıca Prime kullanıcıları, promosyonlardan da yararlanabilecek.

NFT platformu hakkında Amazon tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. NFT dünyası yapılacak olan açıklamayı heyecanla bekleniyor.