Yüzüklerin Efendisi: Stres Ölçen Amazfit Helio Ring 

Amazfit Helio Ring adındaki akıllı yüzük kullanıcının sağlık değerlerini takip ederken eline toplanan teri analiz ederek yüksek stres seviyelerini algılayabiliyor. 

Son dönemde akıllı yüzükler, özellikle Samsung’un henüz kendi modelini tanıtmamış olmasına rağmen, özellikle Çinli üreticiler tarafından piyasa tarafından büyük bir ilgi görmekte. Amazfit, CES 2024 etkinliğinde Amazfit Helio Ring adlı ilk akıllı yüzüğünü tanıtarak bu alandaki rekabete katıldı. Bu hafif aksesuar, sadece 3,8 gram ağırlığında olmasına rağmen stres takibi gibi önemli sağlık ve fitness teknolojilerine sahip.

Helio Ring’in özellikleri arasında sağlık ve fitness takibi ön planda. Kalp atış hızını, kandaki oksijen seviyesini, stres düzeyini ve uyku takibini sağlayabilme yeteneğine sahip. Ayrıca antrenman yükü ve özellikle sporcular için antrenman etkisi gibi daha gelişmiş ölçümleri de gerçekleştirebiliyor.

Amazfit Helio Ring Yapay Zeka İle Geliyor

Kullanıcılar, uyku kalitesini görüntüleyerek antrenmanlarını optimize etmek için kullanabiliyorlar. Yapay zeka destekli Zepp Aura AI abonelik hizmeti, uyku raporları ve dinlenme rehberliği sunmaktadır.

Amazfit Helio Ring, diğer rakip ürünler gibi kullanıcının sağlık değerlerini takip etmeyi amaçlayan bir yüzük, ancak firmanın yenilikçi özelliklerle fark yaratma çabası dikkat çekiyor. Titanyum bir alaşıma sahip olan yüzük, 100 metreye kadar su geçirmez özelliğe sahiptir.

Özellikle atletleri düşünen bu yüzük; nabız, kandaki oksijen, stres ve uyku döngüsünü takip edebilme yeteneğine sahiptir. Uyku kalitesi ve fiziksel eforu analiz ederek vücudun limitlerini zorlayabileceği zamanları kullanıcıya iletebiliyor.

Dahili elektrodermal sensör, elde oluşan teri analiz ederek yüksek stres seviyelerini ölçebiliyor. Ayrıca PeakBeat algoritması ile tüketilen oksijen miktarı, antrenman yükü, antrenman etkisi gibi detaylı analizler de yapılabiliyor. Amazfit akıllı saatleri ile de entegre çalışabilen Helio Ring, ücretli abonelik karşılığında daha kapsamlı analizler sunabilmekte. Henüz yüzük için bir fiyat belirlenmemiş durumda.