TOGG’un Teknoloji Desteği Turkcell’den

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Togg’un ürünlerine sağladıkları teknolojik desteğin devam ettiğini belirterek, “Turkcell’in uygulamaları Togg’un içinde kullanılabiliyor, ileride de T10F’in içinde kullanılabilir durumda olacak.” dedi.

Turkcell Genel Müdürü Koç, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2024 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda bulunan Koç, her yıl düzenli olarak CES’e katıldıklarını ifade ederek, bu sene yapay zekanın tüketicilerin kullanımındaki cihazlarda önemli bir rol oynadığını ve artık yapay zekanın vazgeçilmez bir boyuta ulaştığını belirtti.

Fuarda transparan ekranların popüler olduğunu vurgulayan Koç, kablosuz iletişimde ise insanlar yerine nesneler ve gereçlere doğru bir eğilim olduğunu dile getirdi. Sağlık alanında bu eğilimin özellikle belirgin olduğunu aktaran Koç, Turkcell’in bu alanda destek sağlayıcı ürünlerle vatandaşlara sağlıklı bir yaşam sunmayı amaçladığını açıkladı.

Koç, Turkcell’in Türkiye’nin en büyük veri merkezlerini yönettiğini belirterek, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sağlamak için yapay zeka uygulamalarını kullandıklarını söyledi. Turkcell’in uluslararası yapay zeka projelerine katılarak ürün ve hizmet geliştirme hedefi olduğunu ifade etti.

Turkcell’in paydaşı olduğu Togg’un içindeki yapay zeka algoritmalarını sağladığını belirten Koç, özellikle kamerada duygu durumunu anlayabilen algoritmalar geliştirdiklerini ve yapay zekayı vatandaşların güzellik ve rahatlığı için kullanma çabasının devam ettiğini belirtti.

Ayrıca, Turkcell’in Togg’un yüzde 23 ortağı olduğunu vurgulayan Koç, Togg’un yeni modeli T10F’in Türkiye’nin en teknolojik fastback arabası olacağını belirtti. Turkcell’in Togg için sağladığı teknolojik ürünlerin Togg’un içinde kullanıldığını belirten Koç, bu sayede Turkcell’in bütün uygulamalarının Togg içinde yer aldığını ve gelecekte T10F’in içinde de kullanılabileceğini ifade etti.