Yeni Organize Sanayi Bölgeleri Yolda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİ Besi OSB) incelemelerde bulundu. Bir dizi ziyaret, açılış ve programlara katılmak için Amasya’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımı ile üreticilere 42 adet güneş enerji sisteminin dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile Amasya İl Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “Yaylalar Aydınlansın Hayvancılık Canlansın, Sütün Kalitesi Artsın Projesi” kapsamında, yaylalarda hayvancılık faaliyetlerini geliştirmek amacıyla 42 üreticiye 42 adet güneş enerjisi paneli ve ekipmanları teslim edildi.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Şehzadeler Şehri, tarih ve kültür kenti Amasya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan İbrahim Yumaklı, konuşmasında şunları ifade etti:

Bizler Bakanlık olarak üretimin arttırılması ile ilgili en büyüğünden en küçüğüne kadar yapılması gereken ne varsa, il ve zaman gözetmeksizin 7/24 çalışıyoruz. Bütün amacımız kendi ülkemiz insanının gıda ihtiyacını, herhangi bir eksikliğe mahal vermeden tamamlamanın yanı sıra, çok daha fazla, kaliteli ve katma değerli üretim yapmaktır. 2023 yılında 31 milyar dolara ulaşan gıda ürünleri ihracatımızı 35-40 milyarlara çıkarma gayreti içerisindeyiz.

Bütün amacımız bu ülkenin verimli topraklarını, bu ülkenin fedakâr üreticilerini bizler ve gelecek nesillerimiz için hazır hale getirmenin yollarını oluşturmaktır.

Amasya da göçer hayvancılıkta, Türkiye’deki birçok ilimizde olduğu gibi, çok önemli bir yer tutuyor. Göçer hayvancılık yapan kardeşlerimizin en büyük sorunu da, elektrik olmadığı için üretmiş oldukları ürünleri muhafaza edememek ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak elektriğe erişememektir.

Çiftçilerimizin hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra, bin bir zorlukla üretmiş oldukları ürünlerin, aynı zamanda kalitesinde herhangi bir bozulma olmadan, pazara ulaşmasında sağlayacak bir husus olan elektrik bu noktada çok önemliydi.

TDİ OSB’ler Artacak

Bakan İbrahim Yumaklı’nın konuşmalarının ardından, Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, Bakan Yumaklı’ya güneş enerjisi panelinin çalışma prensibi hakkında bilgilendirmede bulundu. Programın devamında, proje kapsamında yer alan 982.500 TL proje bedeliyle temin edilen 42 adet Güneş Enerji Sistemi, Bakan İbrahim Yumaklı tarafından hak sahibi üreticilere teslim edildi.

Düzenlenen törene, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanı sıra Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız, Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, yetiştiriciler, Müdürlüğümüz personeli ve basın mensupları katıldı.