Visa’dan KOBİ’lere Dijital Destek

Dünya çapında 50 milyon KOBİ’nin dijital dönüşümünü destekleme taahhüdünü aşan Visa, sunduğu desteklerle 67 milyon mikro ve küçük işletmeye ulaştığını duyurdu.

Şirketin açıklamasına göre; küresel ekonominin temel unsurlarından biri olan KOBİ’ler, dünya genelindeki işletmelerin yaklaşık yüzde 90’ını oluşturuyor ve küresel istihdamın yüzde 50’sinden fazlasını sağlıyor.

Visa, bu önemli adımıyla birlikte 2020 yılında 50 milyon KOBİ’ye dijital destek sağlama hedefini duyurmuştu. Şirket, üç yıllık süre içindeki taahhüdünü aşarak yaklaşık 67 milyon KOBİ’ye ulaştığını açıkladı.

Şirket, Türkiye’de uzun yıllardır KOBİ’lerin dijitalleşmesi konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Visa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TÜRKONFED iş birliğiyle yürütülen “İşimi Yönetebiliyorum” programı kapsamında, 18 ilde KOBİ’lere finansal disiplin ve dijitalleşme konularında yüz yüze ve online eğitimler vererek büyüme potansiyellerini destekliyor. Ayrıca program kapsamında KOBİ’lerin e-ticarete geçişlerine yönelik dijitalleşme destek programı yürütülüyor ve üçte biri deprem bölgesinden olmak üzere mikro işletmelere mentorluk hizmeti veriliyor.

Visa, Gerçekleştirdiği İş Birlikleriyle KOBİ’lerin Yanında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Visa’nın iş birliğiyle hayata geçirilen Akıllı KOBİ Platformu, KOBİ’lerin artan dijitalleşme ihtiyacına cevap vererek, bu işletmelere gerekli ürün ve hizmetlere tek bir çatı altında erişim imkanı sunuyor.

Visa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülen Emekten Sepete Programı çerçevesinde ise kadın kooperatiflerine yönelik eğitimler düzenliyor. Bu program sayesinde kadın kooperatifleri, ürün satışlarını e-ticaret platformları veya kendi web siteleri üzerinden gerçekleştirme becerilerini kazanarak, ürünlerini hem ülke genelinde pazarlama hem de yurt dışına ihraç etme fırsatı elde ediyor.

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, konuyla alakalı yaptığı açıklamada; Türkiye’de ticaret siciline kayıtlı şirketlerin yüzde 99’dan fazlasını oluşturan KOBİ’lerin güçlendirilmesi, Visa olarak önceliklendirdikleri alanlardan biri olduğunu belirtti.

Açıkladıkları küresel sonuçların Türkiye’de yürüttükleri çalışmaları da kapsadığını kaydeden Mümin, “2024, Visa’nın Türkiye’de faaliyet gösterdiği 40. yıl olması bakımından bizim için özel bir yıl. 40 yıldır ülkemiz ekonomisinin dijitalleşmesi için çalışıyoruz. Ekonominin belkemiği olan KOBİ’lerin de dijitalleşmesini de çok boyutlu bir yaklaşımla ele alarak ticaretin nitelikli bir şekilde gelişmesine katkıda bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz.” dedi.