Huawei Yapay Zeka Atılımını Sürdürüyor

Huawei yapay zeka atılımını tüm hızıyla sürdürüyor. Barselona’da düzenlenen 2024 Mobil Dünya Kongresi, Huawei markasının birçok yenilikçi yaklaşımına ev sahipliği yaptı.

Şirketin açıklamasına göre, dün Barselona’da başlayan 2024 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2024), Huawei’in bir dizi yenilikçi yaklaşımına ev sahipliği yaptı.

Şirket, gelecek dönemde sektörler arasında akıllı dijital dönüşümü teşvik etmeyi, gelişmiş bir endüstri ekosistemi oluşturmayı, 5G’nin olumlu iş döngüsünü hızlandırmayı ve yaklaşan 5.5G dönemine hazırlanmayı amaçlıyor.

MWC 2024’teki tanıtım alanında, tam bağlantılı ve akıllı bir dijital dünya için ortaya koyduğu fikir ve çözümleri katılımcılarla buluşturan şirket, birden fazla senaryo için 5.5G, F5.5G ve Net5.5G özelindeki ürün ve çözümlerini tanıttı.

Dünya çapında 300’den fazla 5G ticari ağı geçen yılın sonuna kadar hayata geçirilirken, bu alanda 1,6 milyardan fazla kullanıcıya hizmet verildi. Küresel 5G kullanıcılarının büyüme oranı, aynı dönemdeki 4G kullanıcılarının büyüme oranından yedi kat daha yüksek olmasıyla, 5G’nin önemli bir gelişim kaydettiği görüldü.

Şirketin çözümlerini kullanan mobil operatörler, 2023’te Almanya, Avusturya ve Hollanda’daki önemli şehirlerde, bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan ağ testlerinden tam not aldı.

Şirket, yeni 5.5G uygulamalarının yüksek gereksinimleri karşılamak için dünyanın önde gelen mobil operatörleri ve endüstri ortaklarıyla işbirliği yaptı. Bu işbirliğiyle 5.5G teknolojisinin doğrulanması ve ağ dağıtımının teşvik edilmesi, şirketin 5.5G pazarının genişlemesine katkı sağladı.

Endüstriyel Zekayı Hızlandırmak İçin Lider Altyapı

Şirket, 29 Şubat’ta sona erecek olan MWC kapsamında, sektörün ilk telekom temel modelini piyasaya sürdü. Bu model, çevik hizmet sağlama, alanlar arasında verimli işletme ve bakım amacıyla endüstri taleplerine destek olacak akıllı uygulamalar sunmaktadır. Ayrıca, operatörlerin çalışanlarını güçlendirmesine ve ağ verimliliğini kapsamlı bir şekilde artırarak kullanıcı memnuniyetini yükseltmesine yardımcı olmaktadır.

Bu yıl ticari olarak piyasaya sürülmesi beklenen 5.5G’ye geçişle ilgili olarak, şirket dünyanın dört bir yanındaki operatörlerle birlikte çalışma taahhüdünü tekrarladı. Şirket, operatörlere birinci sınıf deneyim sunabilmeleri için verimli, işbirliğine dayalı, yeşil, istikrarlı, yaygın ve akıllı ağların oluşturulmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Bu tür endüstriyel ortaklıkların, akıllı dijital dönüşümü daha da ileri taşıyacağına inanmaktadır.

Huawei Enterprise da MWC kapsamında, ‘Endüstriyel Zekayı Hızlandırmak için Lider Altyapı’ temasıyla 10 farklı sektör için yeni akıllı dijital çözümleri ve bir dizi amiral gemisi ürününü tanıtmaktadır.

Huawei Tüketici Elektroniği Grubu da MWC 2024’te moda ve teknolojiyi bir araya getiren amiral gemisi ürünlerini katılımcılarla paylaşıyor. Şirketin ‘Fashion Forward’, ‘Creation of Beauty’ ve ‘Fitness & Health’ gibi senaryo tabanlı deneyim alanlarında güncel akıllı ürünleri bulunmaktadır.