TotalEnergies, Atıklardan Polimer Dönüştürüyor

TotalEnergies, Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez, Teksas, La Porte’deki polipropilen tesisinde plastik atıklardan elde edilen hammaddeleri döngüsel polimerlere dönüştürdü. Dünyanın en büyük polipropilen tesislerinden biri olan La Porte tesisi, gıda sınıfı ambalajlar da dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalara uygun, sürdürülebilir sertifikalı polimerler üretecek.

Petrokimya hammaddesi, New Hope Energy’nin Tyler, Teksas’taki ISCC+ sertifikalı gelişmiş geri dönüşüm tesisi tarafından sağlandı. Hammadde, BASF TotalEnergies Petrokimya (BTP) tesisinde monomerlere dönüştürüldü – BASF ve Port Arthur, Teksas merkezli TotalEnergies arasında 60/40 ortak girişim – TotalEnergies’in La Porte, Teksas’taki polipropilen tesisinde döngüsel polimerlere dönüştürüldü. Hem La Porte hem de BTP tesisleri 2022’de ISCC+ sertifikasını aldı.

TotalEnergies ve New Hope Energy, New Hope Energy’nin TotalEnergies’e geri dönüştürülmüş polimerler üretmek için plastikten yapılmış petrokimya hammaddesi tedarik edeceği çok yıllı bir anlaşma da imzaladı. New Hope Energy, aksi takdirde çöp sahasına veya yakmaya gidecek olan karışık plastik atıkları işlemek ve dönüştürmek için Lummus Technology ile ortaklaşa geliştirilen patentli bir piroliz teknolojisi kullanıyor.

Heather Tomas, “Avrupa’dan sonra, Amerika Birleşik Devletleri’nde gelişmiş geri dönüşümden elde edilen bu ilk döngüsel polimer üretimi, küresel pazarın daha yenilikçi ve sürdürülebilir plastiklere yönelik artan talebini karşılama taahhüdümüzün yanı sıra 2030 yılına kadar yılda bir milyon ton döngüsel polimer üretme hedefimizde ileriye doğru atılmış yeni bir adımdır” dedi. Başkan Yardımcısı, Polimerler Amerika.

New Hope Energy İcra Kurulu Başkanı Rusty Combs, “Daha temiz bir dünya için plastiği dönüştürme konusundaki ortak çabamızda TotalEnergies ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. “Bu tedarik anlaşması, New Hope’un ülkenin plastik geri dönüşüm performansını önemli ölçüde artıracak ölçekte piroliz projeleri oluşturma hedefine ulaşma yolunda önemli bir adımdır. TotalEnergies’in hem ekibimize hem de güçlü teknolojimize duyduğu güvenden onur duyuyoruz.”