Tepro Makine Kurucu Ceo’su / Semih Doğan ; Plastik Ambalaj Dergisinin Sorularını Yanıtladı

  • 1.Plastik sektörüne yönelik bütünsel çözümleriyle yıllardır  başarılı projelere imza atan Tepro Makine ’ yi aslında çok iyi tanıyoruz. Buradan geriye doğru baktığınızda, otuz  yıla yaklaşan bu istikrarlı büyümede, çıtayı yükselten ve  başarıyı sürdürülür kılan yaklaşımlarınız sizce nelerdir? 

Hali hazırda tek bir terim ile yaklaşımımızı anlatmak  yetersiz olacaktır. 30 yıllık tecrübemiz bizim en büyük  güçlerimizden biri. Fakat tecrübemizi sürekli olarak  yenilenebilir bir bakış açısı ile değerlendiriyoruz. Pazarı ve dünyayı iyi takip edip, uluslararası ölçekte projelere imza  atıp ve teknolojik gelişmelere her daim açık olmamız bizi daha da bütünsel bir kuruluş yapıyor.

  • 2. Türkiye’de plastik sektöründe son yirmi yıllık büyümeyi ve teknoloji kullanımını nasıl görüyorsunuz? Buna bağlı yakın gelecekte plastik makineleri pazarı ve ithalatı nasıl bir seyir izleyecek? Sizin gelişecek bu konjonktüre bağlı olarak plan ve projeleriniz olacak mı?

Teknoloji artık hayatın her alanında insanoğlunun bir  parçası haline gelmiş durumda. Haliyle geçmişteki sanayi  devrimine benzer şekilde, günümüzde de teknoloji  devrimine şahitlik ediyoruz. Bu durum, tüm iş hayatını  etkileyecek ve kökten değişikliklere mecbur bırakacak  yakın geleceğin habercisi durumunda. Biz de şimdiden  kendi yapımız içerisinde teknolojik gelişmeleri takip edip,  bu süreçler neticesinde geleceği planlıyoruz.

  • 3. Servis, teknoloji eğitimi ve yedek parça sağlamadaki kurumsallık ve sorun çözücülük makine temininden daha önde geliyor. Bu alanda müşterilerinize nasıl destek sağlıyorsunuz? Satış öncesi ve sonrası hizmetlerinizden söz eder misiniz?

Müşterinin beklentilerini, duruş ve kalite hatalarının nelere zarar olarak geri döndüğünü iyi bilen sektörün içinden insanlarla çalıştığımız için empati yeteneğimizin çok yüksek olması ile hızlı, doğru ve alternatif çözümler üretebiliyoruz.

  • 4. Son iki yıl içerisinde pandemi dolayısıyla başta petrol ve türev ham maddeleri olmak üzere kimi sektörlerde üretim hızı ve kapasiteleri azaldı. Kullanıcı ise yatırımlarını erteledi. Bu sürecin size yansımaları ne oldu?

Evet bazı sektörlerde yatırımlar ertelendi, fakat pandemi sonrası gıda ambalajı, hammadde üretimi yapan ve işletmesinde daha fazla otomasyona yatırım yaparak manuel çalışmalardan uzaklaşmak isteyen firmalarda da yatırımlar artış göstermiştir. Biz de bu sektörlere yönelik özel çözümler ve projeler üreterek, sipariş hacmimizi korumaya gayret ediyoruz

  • 5. Plast Eurasia fuarında sergileyeceğiniz marka ve ürünler neler olacak? Fuarda tanıtacağınız yeni ya da öncelik verdiğiniz bir ürün konsepti olacak mı? Bu ürünün teknik ve genel özellikleri hakkında bilgi alabilir miyiz?

Plast Eurasia  fuarında 4 farklı stand alanında, enjeksiyon  makinesi, robot sistemleri, kırma makineleri, silo sistemleri, gravimetrik, volumetrik dozajlama üniteleri, Luxor  kuru havalı kurutma, hammadde yükleme üniteleri başta  olmak üzere bir çok ürün ve sistemler sergileyeceğiz.  Ayrıca yakın dönemde üzerinde çalıştığımız dijital bir  girişimimiz için de bir lansman yapacağız. BenimMaki nem adında, yeni ve ikinci el makine alım satımına olanak  sağlayacak bir pazar yeri projemizi tanıtacağız. Benim Makinem projesine bir yılı aşkın bir süredir, 10 kişilik bir  ekiple ciddi bir yatırım yaparak çalışıyoruz. İnternetin  geleceğinin kaçınılmaz yükselişi sonucu, bu girişimimizin büyüyerek gelişeceğinin de farkındayız. Sistem, plastik  endüstrisi makine ve ekipmanlarının, internet üzerinden  güvenli bir şekilde alım satımına olanak sağlayacak. Hem  yeni hem de ikinci el makine alım satımı üzerine pazarın  ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapıya sahip olacak. İlerleyen  fazlarda metal endüstrisi başta olmak üzere tüm makine  türleri ve ekipmanlarının ticaretinin yapılabileceği bir  internet sitesi hedefliyoruz. Hali hazırda pazaryeri alışkanlıklarına uygun tasarladığımız sistemimizde ayrıca  endüstriyel pazarla uygun özellikleri de geliştireceğiz.  Benim Makinem ile, üretim hatlarını yenilerken ikinci el  makine/ekipmanlarını değerlendirmek isteyen işletmeler  ve portföyündeki yeni makine/ekipmanları için farklı bir  satış kanalı arayan satıcılar adına en uygun platformlardan biri olmayı hedefliyoruz.