Tap&Sign: Sağlık Sektöründe Dijital Dönüşüm

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign, sektöründe öncü hastane, klinik ve hastaların imza işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olmaktadır.

DDTech İnovasyon Grubu bünyesinde 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren Tap&Sign, 120’den fazla kurumsal müşterisinin 100 milyonu aşkın imza atmasını sağlamıştır. Sağlık sektöründeki dijital dönüşümde öncülük eden Tap&Sign, Genel Müdürü Enis Yazırlıoğlu’nun ifadesine göre, sundukları dijital imza altyapısı 20’den fazla hastanede ve yüzlerce ambulansta kullanılmaktadır. Bu altyapı, hastanelerde kullanılan tüm formların dijital imza olarak atılmasına imkan tanımaktadır.

Yazırlıoğlu, “Hastanelerde üç farklı form tipi bulunmaktadır. İlk tip form, hem hastaların hem de sağlık personelinin imzaladığı bir formdur. Diğer formda sadece hastalar imza atar, son form tipinde ise yalnızca sağlık personeli imza atar. Biz, tüm bu form/onam tiplerinde kullanıcıların en uygun imza yöntemi ile formu imzalamasını sağlıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Dijital imzalar, tabletler aracılığıyla alınmakta ve Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesi’nin kriminal inceleme yapabileceği şekilde kaydedilmektedir. Bu sayede kağıt tüketimi azalarak çevrenin korunması sağlanmaktadır. Ayrıca, bu sistemin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) gibi teknik konularla uyumlu olduğu belirtilmektedir.

HBYS İle Entegre Çalışıyor

Enis Yazırlıoğlu, hastanelerdeki dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında ‘Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri’ (HBYS) şirketleriyle işbirliği yaptıklarını belirtti. “İş ortaklıklarımız sayesinde hastanelerin yazılım altyapılarına entegre oluyoruz. Bu alanda önemli şirketlerle anlaşmalarımız bulunmaktadır” dedi. Yazırlıoğlu, gelecek dönemde sağlık sektörünün dijitalleşme sürecine yeni ürün ve hizmetlerle destek sağlamaya devam edeceklerini ekledi.