Plastikler İçin Enjeksiyon Kalıplama Teknolojisi

Joh. Fuchs & Sohn – FUSO – 1947 yılında Aşağı Avusturya’daki Ybbs nehri üzerindeki Waidhofen’de kurulmuştur. 1964 yılında, Ovomaltine kutuları için turuncu renkli kapaklar üreterek plastik enjeksiyon kalıplamaya başladı. Bugün, CEO’su Maximilian Högn ve CSO’su Klaus Großtesner tarafından yönetilen aile şirketi, 3.000 m²’nin biraz altındaki bir üretim alanında yaklaşık 80 çalışanıyla, endüstrinin birçok farklı sektörü için yüksek sıcaklık plastikleri de dahil olmak üzere çok çeşitli malzemelerden son derece sofistike plastik parçalar üretiyor.

Şirket, sağlam, karma bir endüstriyel müşteri tabanına teknik plastik parçalar ve montajlar tedarik etmeye özen göstermektedir. FUSO’nun hizmet verdiği çeşitli sektörler arasında otomotiv ve demiryolu endüstrilerinin yanı sıra tüketim malları, elektronik, tıp teknolojisi, bina inşaatı, telekomünikasyon, makine mühendisliği ve yenilenebilir enerji üretimi yer almaktadır.

Tüm bu parçaları yapmak için, 17’si Wittmann Battenfeld’den gelen 450 ila 5.200 kN arasında değişen bir dizi enjeksiyon kalıplama makinesi çalışmaktadır. Ayrıca FUSO, 5 ila 30 kg arasında yük kapasitesine sahip 40’tan fazla elleçleme cihazı kullanan, 7 No’lu robotların yanı sıra R9 kontrol sistemli en yeni 9 No’lu seri modeller de dahil olmak üzere otomasyon ekipmanları konusunda Wittmann Grubu’nun uzun süredir müşterisidir.

Üretilen ürünler, sadece 0,03 g ağırlığındaki mikro parçalardan 2 kg ağırlığındaki büyük parçalara kadar uzanmaktadır. Şirket, 1 veya 2 bileşenli enjeksiyon kalıplama ile karmaşık plastik parçalar üretmenin yanı sıra, fonksiyonel parçalar için geçmeli kalıplama, komple montajların montajı, yapıştırma ve kaynaklamanın yanı sıra 4 renkli tampon baskı ve lazer baskı ile dekorasyon ve tersine mühendislik için 3D tarama sunmaktadır. Hızlı prototipleme için 3D baskılar da mümkündür. Enjeksiyon kalıplama aletleri ve otomasyon sistemleri, şirketin kendi kalıp üretim atölyesinde kendi bünyesinde planlanır, tasarlanır ve üretilir. Ekolojik amaçlar için şirket, alet dostu soğutma suyu sistemleri kurmaya özel bir önem vermiştir. FUSO’nun çevreyi koruma taahhüdünün bir diğer kanıtı da atık ısı kullanımı ve fotovoltaik sistemdir.

Toleranslar, dış görünüm ve kullanılan malzemeler açısından parçaların kalite standartları ve nitelikleri ile ilgili müşteri tabanından gelen talepler sürekli olarak daha katı hale gelmektedir. FUSO, kapsamlı teknik bilgi birikimi ve yüksek kaliteli parça ve montajlar yapma konusundaki uzun yıllara dayanan deneyimi ile alıcılar arasında puan almaktadır. Bu uzmanlık zenginliği, şirketin hem sürdürülebilir hem de uygun maliyetli en kaliteli çözümler sunmasını sağlar. FUSO aynı zamanda müşterilerine yönelik yüksek tedarik bulunabilirliği ve güvenilirliği ile de pazarda öne çıkmaktadır.

Üretilen parça ve montajlara yönelik müşterilerden gelen taleplerin artmasıyla birlikte, FUSO’nun kullanılan enjeksiyon kalıplama ekipmanına yönelik kendi talepleri de artmaktadır. Şirketin makineleri, üretim katında yüksek düzeyde otomasyon ile son teknoloji ürünüdür. Tüm sistemler, parçaların dikkatli bir şekilde taşınmasını sağlamak için uygun robotlarla donatılmıştır. İyi bir fiyat-performans oranına ek olarak, FUSO plastik enjeksiyon makinelerinden her şeyden önce stabilitenin yanı sıra servis ve temizlik için kolay erişim, pürüzsüz, temizlemesi kolay bir yüzey, kullanımda kullanıcı dostu olma ve yüksek bir tekrarlanabilirlik standardı talep eder. Giderek önem kazanan diğer faktörler, makinelerin enerji verimliliği, robotlar ve yardımcı ekipmanlarla ağ oluşturabilmeleri ve yardım sistemlerinin kullanılabilirliğidir.

Son olarak, Klaus Großtesner‘e göre, çevrimiçi bir hizmet kullanma olasılığı da dahil olmak üzere satış sonrası hizmetin kalitesi de satın alma kararında önemli bir rol oynamaktadır. Robotların satın alınmasında, makineler için de geçerli olan diğer tüm kriterlere ek olarak, kolay programlanabilirlik en önemli önceliktir.