Otokoç Otomotiv’in Metaverse Deneyim Alanı Projesi Otokoç Metazone Açıldı

Sürdürülebilir Web 3.0 stratejisi ve vizyonu ile metaverse evreninde birçok ilki barındıran Otokoç Metazone projesini ziyarete açan Otokoç, benzersiz deneyimleri kullanıcı ile buluşturuyor.

Decentraland -111,10 koordinatlarında yayına alınan Otokoç Metazone, 7 parsel kullanımıyla Türkiye’de en büyük alana sahip projelerden biri olma özelliğini taşıyor.

Otokoç bu projeyle Web 3.0 iletişimini devam ettirmeyi, Metazone’a özel kampanyalar düzenlemeyi ve farklı markalarla iş birliği yapmayı hedefliyor. Aynı zamanda alan, şirket içi etkinliklere ev sahipliği yaparak sanat ve iş dünyasını entegre edecek. 7 parselden oluşan alanda ana yapı, iki ayrı silindir bina ve park alanı bulunuyor.  

Her katında farklı temalar barındıran ana yapının giriş katı ziyaretçileri şirketin 9 ülkede faaliyet göstermesine ithafen 9 dilde “Merhaba” ile karşılıyor. Bu katta tüm Otokoç Otomotiv markalarının yer aldığı Otokoç World Zone bulunuyor.

Otokoç Showroom Zone’un olduğu birinci katta, 2. el araç satışı ile ilgili sadece Metaverse’ye özel kampanyalar kurgulanıyor. İkinci katta ise marka iş birlikleri, sponsorluklar ve sosyal sorumluluk projelerinin olduğu Otokoç Co-Creation Zone yer alıyor. Ziyaretçiler Otokoç Metazone’un teras katında bulunan Otokoç Social Zone ile sosyal etkileşimde ve deneyimde bulunabiliyor.

Ana binanın haricinde 2 bina daha bulunuyor. Bir binada Otokoç Agile Zone bulunurken diğerinde Otokoç Art Zone yer alıyor. Son parsel ise dijital billboard ve Otokoç Metapark park alanına ait.

Otokoç Otomotiv Pazarlama Müdürü Esra Arslanbaş Kaynak projeyle ilgili “Hayatın her alanında farklı bir deneyim, hatta oyunlaştırma söz konusu. Markalarımızla da gerçek anlamda sürdürülebilir deneyim paralelindeki gelişmelere uzun süre, ‘öncü olarak nasıl entegre oluruz’ felsefesiyle baktık ve nihayetinde dünyada da birçok alanda muadili olmayan ve Web 3.0 vizyonumuzun bir ürünü olan bu çalışmaya imza attık. Metaverse’de yer alma ve NFT üretmenin ötesinde, her anlamda gerçek topluluklar ve faydalar ekseninde çalıştığımız işlerin başlangıcında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak, “Otokoç Metazone deneyim merkezi ile geleceği bugünden kurgulamanın ve öncü olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Otokoç Metazone’de 11 markamız ve fütüristik yaklaşımımız ile kullanıcılara en iyi deneyimi yaşatmak için yola çıktık. Bilgi, avantaj, eğlence, sosyal etkileşim, sanat, agile çalışma, park, reklam alanı gibi birçok farklı temayı bir araya getirdik. Amacımız ziyaretçilerin tekrar gelebileceği, keyif alacağı ve fiziksel dünyamız dışında da kendini ifade edebileceği bir yer yaratmaktı. Bugün geldiğimiz noktada Otokoç Metazone’nin buna hizmet edeceğine gönülden inanıyoruz. Web 3.0 ile ilgili çalışmalarımız ve yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek. Otokoç Metazone’nin kapsayıcı içeriği ile hem Cumhuriyetimizin 100. yılı hem de Otokoç Otomotiv’in 95. yılı olan zaman diliminde hayata geçmesinden ötürü ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Buna özel NFT çalışması da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” diye ifade etti.

Çeşitli markalarla iş birliği yapan Otokoç hem kendisine hem de ziyaretçilere farklı bir alan sunuyor. Divan Pub ile yaptığı iş birlik sayesinde ziyaretçiler keyifli zaman geçirerek etkileşime girebilecekler. Otokoç Art Zone’de ise iş birliği yapılan markalar ise kendi çalışmalarını gerçekleştirip NFT koleksiyonlarını sergileyebilecek. Böylece sanata başka bir kapı açılmış olacak.

Teknolojiyle misyonunu birleştiren Otokoç Otomotiv, geleceğin dünyasında yerini almış gibi görünüyor. Hedef kitlesine, metaverse sayesinde de ulaşabiliyor.  

Daha fazlası için: Otokoç Metazone Deneyimi