NASA Devrede, ChatGPT Uzay Araçlarına Geliyor

NASA, uzay araçlarında meydana gelen teknik aksaklıklarda kullanılmak üzere ChatGPT‘ye benzer bir teknoloji üzerinde çalışmaya başladı.

Yapay zeka odaklı teknolojiler, son dönemde hayatın her alanında giderek daha fazla yer edinmeye başladı. Özellikle ChatGPT gibi bir teknoloji, Mercedes-Benz ile otomobillerde dahi kullanılabiliyor. Ancak, şu anda teknolojinin sınırlarının tam olarak keşfedilmediği bir gerçektir. Yapılan açıklamalar, ChatGPT’nin yakın gelecekte uzaya gönderileceğini işaret ediyor.

Yeni Bir Dönem Başlatacak

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronotlar için ChatGPT’ye benzeyen bir yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. NASA, bu teknolojiyi önümüzdeki yıllarda Ay’a göndereceği uzay aracına entegre etmeyi planlıyor. NASA’nın amacına ulaşması durumunda, astronotlar için tamamen yeni bir dönem başlayacak.

Yapay Zekâ Hemen Hemen Her Alanda Yardıma Koşacak

Yapılan açıklamalara göre, NASA’nın geliştireceği yapay zeka, astronotların uzayda yapacakları deneylerle birlikte uzay araçlarındaki teknik aksaklıklar konusunda da uzmanlaşacak. Astronotlar, bu yapay zeka sayesinde sayfalar dolusu rehberlerle uğraşmak zorunda kalmayacaklar. Uzmanlar, NASA’nın yapay zeka teknolojisinin geleceğin teknolojisi olacağını belirtiyor. Geliştirilecek teknoloji ile uzay ortamındaki verimsizlik genel anlamda azalacak. Ayrıca bu teknoloji ile uzay araçlarına otonom sistemlerin entegre edileceği söyleniyor. NASA’nın çalışmalarının ne zaman sonuç vereceği henüz kesinlik kazanmadı.