Mitsubishi’den Yapay Zekalı Görsel Denetim

Mitsubishi Electric Corporation ile Hacarus Corporation, mevcut yapay zeka iş birliklerini genişletme konusunda anlaşmaya vardı.

Şirketin resmi açıklamasına göre; Mitsubishi Electric ve Japon yapay zeka firması Hacarus Corporation, üretime yönelik yapay zeka tabanlı görsel denetim uygulamalarını geliştirmek amacıyla mevcut iş birliklerini genişletecek.

Mitsubishi Electric ve Hacarus arasındaki bu stratejik ortaklık, her iki şirketin kaynaklarını ve teknolojilerini birleştirecek. Ayrıca bu ortaklık, müşterilerin üretim kalitesini ve genel üretkenliği artırmayı hedefleyen entegre ve otomatize yapay zeka tabanlı görsel denetim çözümlerini daha hızlı geliştirmeyi amaçlıyor. Mitsubishi Electric, Hacarus’un uzmanlığından faydalanarak bu çözümleri geliştirmeye odaklanacak ve anlaşmanın bir parçası olarak Hacarus’ta hisse sahibi olacak.

Hacarus, bu işbirliği ile birlikte Mitsubishi Electric’in Japonya ve dünya genelindeki geniş satış altyapısına ulaşma imkanına sahip olacak.

Yapay Zeka İş Birlikleri Genişliyor

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Grubu Grup Başkanı Toshie Takeuchi, üretim hatlarının otomasyonunun iş gücü sıkıntısı nedeniyle hızlandığını, birçok görsel denetimin hala insanlar tarafından manuel olarak gerçekleştirildiğini aktardı.

Konuyla alakalı açıklama yapan Takeuchi, “Hacarus’un yapay zekâ tabanlı görsel denetim alanındaki uzmanlığıyla desteklenen MELSOFT VIXIO aracılığıyla, üretim sektöründe işgücü eksikliklerini gidermek isteyen müşterilerin ihtiyaçlarına daha güçlü yanıt vermeyi hedefliyoruz.” dedi.

Hacarus Üst Yöneticisi (CEO) Takashi Someda ise 2014’ten bu yana çeşitli endüstriyel alanlarda “ölçme” arayışında olan şirketin yapay zekâ, IoT ve robotlar gibi en yeni teknolojiler aracılığıyla verilerden ek değer yaratarak topluma katkıda bulunmak misyonuyla faaliyetlerini sürdürdüğünü aktardı.

Üretim sektöründeki müşterilerilerine sundukları Hacarus Check’in görsel muayene için gereken manuel emeği azaltmaya katkı sağlayan bir ürün olduğunu belirten Someda “Bu sermaye ve iş birliği aracılığıyla Mitsubishi Electric’in fabrika otomasyon ürünlerini ve bilgisini kendi yapay zekâ teknolojimizle birleştirerek, öncelikle yüzey muayenesine odaklanan üretim tesislerinde dijital dönüşümü teşvik eden çözümler geliştirmeye çalışacağız. dedi.