Microsoft Giyilebilir Teknolojik Ürün Geliştirdi

Microsoft, giyilebilir teknoloji alanındaki varlığını sensörlerle donatılmış yapay zeka destekli bir sırt çantasıyla güçlendiriyor.

Microsoft, giyilebilir teknoloji alanındaki varlığını sensörlerle donatılmış yapay zeka destekli bir sırt çantasıyla pekiştiriyor. Microsoft’un patent başvurusu, geçtiğimiz hafta ABD Patent ve Marka Tescili Ofisi tarafından onaylandı.

Söz konusu patent başvurusu ilk olarak MSPowerUser blog tarafından keşfedildi. Çantanın sıra dışı özellikleri dikkat çekiyor. Bu özellikler arasında çantanın kullanıcının konuşmasını tanıması ve Siri benzeri önerilerde bulunması bulunuyor. Ayrıca çanta, ses kaydı yapabilme ve bu kaydı depolama özelliğiyle de öne çıkıyor.

Bunlara ek olarak, sırt çantası etrafındaki nesneleri tanımlayabilme, kullanıcıya yol tarifi sunabilme, buluta bağlanabilme ve diğer akıllı cihazlarla iletişim kurabilme yeteneğine sahip.

Patent başvurusu kapsamında, bu yeni çantanın olası tasarımlarına da yer verildi. Çizimler, çantanın yol tarifinde bulunurken veya konser bileti alırken nasıl kullanılacağını gösteriyor.

Şimdiye kadar pek çok akıllı çanta tasarımıyla karşılaştık. 2020 yılında başarısız bir Indiegogo kampanyasıyla gündeme gelen yapay zeka destekli BaqPaq da bu tasarımlardan biriydi. Microsoft’un patent başvurusunda yer verdiği özelliklerin büyük bir kısmı BaqPaq ekibi tarafından da düşünülmüştü. BaqPaq ekibi bu fikri hayata geçirmekte zorlansalar da, OpenAI’ın yatırımcısı olan Microsoft, patent başvurusunu gerçek bir ürüne dönüştürebilir.

Görünüşe göre şirket, yapay zeka destekli asistanları kendi ürün yelpazesinin ötesine giyilebilir ürünlere entegre etme konusunda kararlı. Bu gelişmeyle birlikte, yapay zeka destekli giyilebilir ürünlerin önümüzdeki dönemde daha fazla görünmeye başlayabileceğini söylemek mümkün.