Logo Ventures, İlk Sosyal ve Çevresel Etki Raporunu Paylaştı

Logo Ventures, etki hedeflerinin ekosistem tarafından takip edilmesi amacıyla hazırladığı ilk sosyal ve çevresel etki raporunu yayımladı.

Logo Ventures, Türkiye ve Orta Doğu Avrupa’da erken aşama teknoloji odaklı 17 girişim şirketine yatırım yaparak pozitif etki yaratmayı hedefliyor. Yatırım kararlarında çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) kriterlerini ön planda tutan firma, girişimlerin etki potansiyellerini de göz önünde bulunduruyor. Şirket, ekosistem tarafından takip edilmesi için hazırlanan ilk etki raporunu yayımlayarak çalışmalarına devam ediyor.

2023 yılında yatırım kararlarının süreçlerine girişim etki puanlamasını entegre eden Logo Ventures, diğer etki bağımlı süreçleri de göz önünde bulundurarak yarattığı olumlu etkiyi artırmayı amaçlıyor.

Girişimlerden elde edilen verilerle hazırlanan raporda, her etki faktörü için belirlenen bir hedef yüzdesiyle değerlendirme yapıldı ve sonuçlar şeffaf bir şekilde sunuldu. 2023 yılında yatırım yapılan 17 girişim, 11 farklı alanda toplamda 31 etki hedefi üzerinden değerlendirildi.

Logo Ventures’ın portföyünde öne çıkan etki girişimleri arasında Evreka, Kamion, Getmobil, Carbon Centrum, FigoPara ve Avane Cloud Kitchens gibi 6 girişim, raporda etki şampiyonu olarak yer aldı.

Logo Ventures, yatırımlarının yüzde 69’unun “2X Challenge” kriterlerine uygun olduğunu vurgulayarak kadın liderliği veya cinsiyet dengesi sağlayan şirketlere odaklandıklarını belirtti. Ayrıca yatırılan toplam miktarın yüzde 47’sinin, doğdukları ülkelerin dışında şirketler kuran girişimcilere yapıldığını da altını çizdi. Pozitif etki yaratma hedefine ulaşmak için çaba sarf eden Logo Ventures, 2023 boyunca gerçekleştirdikleri ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin sonuçlarını içeren raporla güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek gelecek yıllarda hangi alanlara odaklanacaklarını açıkladı.

Logo Ventures Yönetici Ortağı Merve Zabcı, raporla alakalı şu açıklamayı yaptı: “2023 Logo Ventures için sürdürülebilirlik ve etki yatırımı konularında eyleme geçtiğimiz bir yıl oldu. Gelecek nesillerin teknolojilerine yatırım yaparken, bu teknolojilerin sosyal ve çevresel etkilerini ölçümleyerek yarattığımız değeri daha iyi analiz etmeye ve proaktif bir biçimde hareket etmeye başladık. Yatırım süreçlerimizde yaratılan etkinin ölçümlenmesinin ve takip edilmesinin sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için önemli olduğuna inanıyoruz.”