LG, Ev için Yapay Zeka Destekli Robot Tasarladı

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi LG, yapay zeka desteğiyle geliştirilen robotunu duyurdu. Son derece sevimli bir görünüme sahip olan bu robot, evcil hayvanlarınızı gün boyunca gözlemliyor ve siz gelmeden önce evi ısıtıyor.

Kendi özgün tasarımıyla dikkat çeken robot, özellikle dış görünümüyle öne çıkıyor. Bu robot, tekerlekli yapıdaki iki bacak üzerinde hareket ediyor ve taşıma kolaylığı sağlayan bir sapı bünyesinde barındırıyor. Üstelik Qualcomm’un Robotics RB5 platformunu temel alarak geliştirilen bu sevimli robotun dikkat çekici sanal gözleri, çevresindeki insanların yüzlerini algılayabiliyor. Bu özelliği sayesinde evcil hayvanları ya da evdeki objeleri tespit edebiliyor ve üzerindeki sensörlerle bulunduğu ortamın sıcaklık ve nemini ölçebiliyor. Ayrıca LG’nin bu modeli akıllı ev ürünleriyle entegre olarak çalışarak klima gibi birçok özelliği otomatik olarak ayarlayabiliyor.

LG, Yeni Robotuyla Evlerde Kolaylık Sağlıyor

Geliştirilen ev tipi robot, evlerde birçok kolaylık sunuyor. Örneğin; ev içinde dolaşarak evcil hayvanlarınıza göz kulak olabiliyor veya yapay zekâ özelliği sayesinde olası bir hırsızlık durumunda size bilgi iletebiliyor. Mikrofon ve hoparlör içeren tasarımı, sesli iletişim kurarak farklı bilgiler almayı ve yönetmeyi mümkün kılıyor. Robot, bu işlevleri yerine getirirken ses algılama ve farklı sesleri ayırt etme özelliğine de sahip oluyor.

Şu an için robotun fiyatı veya satışa sunulma tarihi hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Robotun fiyatı ve tüm özellikleri, CES 2024 etkinliğinde paylaşılacak.