Levi’s, Yapay Zekâ Destekli Modellerle “Çeşitliliği Artırmayı” Hedefliyor

Yapay zekâ destekli programları kullanarak birbirinden farklı modeller oluşturan Levi’s, bu hareketiyle çeşitlilik ve kapsayıcılığı hedefliyor.

Levi’s, kişiselleştirilmiş yapay zekâ destekli avatarlar üretmek amacıyla, dijital moda stüdyosu Lalaland.ai ile bir ortaklığa gittiğini açıkladı. Marka, yaptığı açıklamada “İnsanı tamamlamak için yapay zekâ tarafından üretilen modeller kullanılarak bu teknoloji ile testler yapılacak, böylece ürünlerimiz için modellerimizin sayısı ve çeşitliliği sürdürülebilir bir şekilde artırılacak.” söyledi.

Amsterdam merkezli Lalaland.ai, 2019 yılında marka hayatını başlattı. Şirket, gelişmiş yapay zekâ teknolojisi kullanarak moda markaları ve perakendeciler için her vücut tipi, yaş, beden ve cilt tonuna uygun hiper gerçekçi modeller oluşturulmasına olanak sağlıyor. Lalaland.ai’nin oluşturduğu avatarlar, beden de dahil olmak üzere, moda markaları ve müşterileri için daha kapsayıcı, kişiselleştirilmiş ve sürdürülebilir bir alışveriş deneyimi yaratmayı hedefliyor.

Levi Strauss & Co. Gelişen ve Dijital Teknoloji Stratejisi Küresel Başkanı Amy Gershkoff Bolles, şu açıklamalarda bulundu:

“Yapay zekâ muhtemelen hiçbir zaman insan modellerinin yerini almayacak olsa da bunun tüketici deneyimi için bize getirebileceği potansiyel yetenekler konusunda heyecanlıyız. Moda ve teknolojiyi hem bir sanat hem de bilim olarak görüyoruz ve daha çeşitli ve kapsayıcı bir topluma doğru yolculuğumuza devam etmemize yardımcı olabilecek bir şirket olan Lalaland.ai ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz.”