Koyu Plastik Yüzeyler İçin Renk Aşındırma Teknolojisi

Ampacet, işlemcilerin koyu plastik yüzeylerde karmaşık ayrıntılarda kalıcı yazılar ve tasarımlar oluşturmasını sağlayan masterbatch katkı teknolojisi ColorMark’ı tanıttı.

Enjeksiyon kalıplama, ısıyla şekillendirme ve levha uygulamalarında kullanılan PP, PS, ABS, PC, PA ve diğer mühendislik reçineleri ile uyumlu olan ColorMark, yüksek düzeyde kontrast ve gölgeleme sağlar ve tarihsel olarak markalanması zor olan koyu renkli plastikler üzerinde üstün hassasiyet sağlar.

ColorMark, tüketici elektroniği, otomotiv iç mekanları, gözlük, ev eşyaları, ev aletleri ve aksesuarlar gibi uygulamalar için kalıcı renkli logolar, karmaşık tasarımlar, seri numaraları, QR kodları ve barkodlar eklemek için ideal çözümü sunar.

Ampacet’in benzersiz teknolojisi, lazer ışığına maruz kalan siyah ve koyu plastik yüzeylerde rengi ortaya çıkarır. Türünün ilk örneği olan ürün, altı popüler renkte kalıcı ve hava koşullarına dayanıklı renk markalama üretir: kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi ve mor. Özel renkler de mevcuttur.

Termal kimyasal yüzey reaksiyonları için tasarlanan ColorMark formülasyonları, 1060-1070 nm dalga boyunda çalışan fiber, YAG ve vanadat lazerler için uygundur. Formülasyon kimyaları ve lazer konfigürasyonları, istenen markalama, kontrast ve işlevsellik için özelleştirilebilir. ColorMark ayrıca FDA ve NIR tarafından sıralanabilir formülasyonlarda da mevcuttur.