İTÜ’lü Öğrenciler Eski Maden Sahasına Fidan Dikti

İTÜ‘lü akademisyenler ve öğrenciler, üniversitelerin 250. kuruluş yılı kapsamında gerçekleştirilen “250. Yılda 250 Bin Fidan” kampanyası için Muğla’nın Milas ilçesindeki eski maden sahasında ağaç dikimi yaptı.

Proje Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Rektör Yardımcısı ve Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kumral, YK Enerji Genel Müdürü Erol Demir ve çok sayıda İTÜ’lü akademisyen ile 250 İTÜ öğrencisi katılmı ile gerçekleşti.

 İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu: ” 250 Bin Fidanı Toprakla Buluşturduk.”

Bölgedeki çalışmalar hakkında konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Türkiye’nin imarında, inşasında ve büyük altyapı projelerinde her zaman öncü olarak yer alan İTÜ, bugüne kadar 250 bin civarında mezun verdi. 250 yılımızda, İTÜ Ailesi’nin yani mezunlarımızın desteğiyle ‘250. Yılda 250 Bin Fidan’ kampanyasını başlattık ve toplam 250 bin fidanı bir yıl içinde toprakla buluşturduk. Mutluyuz, gururluyuz” sözlerini kullandı.

Milas Kaymakamı Ünver Böke de, bölgede yaklaşık 2.5 yıl önce meydana gelen orman yangınlarını hatırlatırken, “Bugün baktığımızda doğa büyük bir gayretle kendini toparlıyor. Eski maden sahası rehabilitasyon projesinin yeşilimizi zenginleştirmek ve orman varlığımızı artırmak adına çok değerli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

Üç Ayda 125 Bin Ağaç Dikildi

Fidan dikme törenine katılan YK Enerji Genel Müdürü Erol Demir de bölgeyle ilgili şu bilgileri paylaştı; “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde başladığımız çalışmalarımızda üç aya yaklaştık. 29 Ocak itibarıyla ağaçlandırma faaliyetlerimizde 48 hektara ulaştık. 125 binin üzerinde bitki ve ağacı toprakla buluşturduk. Başta kızıl çam ve fıstık çamı olmak üzere akasya, defne, ardıç, lavanta, alıç, biberiye, mersin, kekik, çitlembik, hünnap, menengiç ceviz, incir, dağ muşmulası gibi onlarca türün ekimini ve dikimini yaptık. Bugün burada ‘İTÜ 250. Yıl Hatıra Ormanı’nın ilk adımını atıyoruz ve ilk etapta öğrencilerle 2 bin fıstık çamını toprakla buluşturuyoruz” dedi.  

Projenin 1200 hektar gibi geniş bir alanda yapılacağını ve alanda 3 göletin de bulunacağını vurgulayan Demir, bu çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.