Heinz, Tamamen Dönüştürülebilir Kapak Geliştirdi

Heinz Ketchup, yüzde yüz geri dönüştürülebilir kapaklar tasarlayarak 300 milyon kapak tasarrufu sağlayacak. Şirket, çevre dostu bu tasarım ile kullanılan kapakların geri dönüşümünü desteklemeyi hedefliyor.

Kraft Heinz Company, sürdürülebilirlik adına önemli bir adım atarak Berry Global ortaklığıyla ünlü ketçap şişeleri için tamamen geri dönüştürülebilir bir kapağı piyasaya sürdü. Bu hamle, şirketin çevre odaklı girişimlerine güçlü bir destek niteliği taşıyor. Geçmişte markanın sos şişeleri, sos dağıtımında tutarlılık sağlayan fakat geri dönüşüm sürecinde zorluk çıkaran esnek bir silikon valf ile donatılmıştı. Bu sorunu çözmek için, ikili iş birliği yaparak geri dönüşümlü özelliklere sahip polipropilenden (PP) üretilmiş yeni bir tek malzemeli kapak geliştirdi.

Sürdürülebilir bir üst sınır oluşturma süreci, sekiz yıllık bir yolculuk, 45 farklı prototip ve 185.000 saatin üzerinde geliştirme çalışmasını içeriyordu. Son tasarım, geri dönüştürülebilir olmanın yanı sıra şirketin yüksek kalite standartlarını karşılamak üzere titizlikle test edildi.

Heinz, Çevre Dostu Adımla Tasarruf Sağlayacak

Tüketici anketleriyle halkın tepkisi değerlendirilerek, yeni kapağın şişenin sıkılabilirliğini koruyarak mükemmel miktarda sos dağıttığı doğrulandı. Ayrıca tasarımın neredeyse boş şişelerden daha fazla sos çıkarılmasına yardımcı olduğu gözlendi. Bu sayede kullanıcılar her damla sosun tadını daha fazla çıkarabilecekler.

Heinz’in yeni geri dönüştürülebilir kapakları artık Birleşik Krallık genelinde 400 ml ve daha büyük boyutlardaki, yukarıdan aşağıya şeklindeki Heinz domates ketçap şişelerinde kullanılmaya başlandı. Bu yeni kapaklar, şeker ve tuz içeriği yüzde 50 daha az olan çeşitler de dahil olmak üzere ürünlerin kapakları olarak piyasada yer alacak.

Heinz, bu değişikliğin yıllık olarak dünya çapında yaklaşık 300 milyon plastik kapağın çöp haline gelmesini önleyeceğini öngörüyor.