Google Entegreli İlk Elektrikli Otomobil

Honda, gelecek aracı Acura ZDX‘le yerel android uygulamalarını ve kablosuz yazılım güncellemelerini destekleyen entegre Google özelliğini sunarak hem bir ilki gerçekleştiriyor hem de elektrikli araç pazarında yerini alıyor.

2024 model Acura ZDX, kullanıcılarına yerleşik Google entegrasyonuyla benzersiz bir deneyim sunacak. Honda, yakında tanıtacağı SUV modeliyle Google Play, Google Asistan ve Google Haritalar gibi uygulamaları kullanıcılarına sunacak. Bu entegrasyon, Acura ZDX’in tüm modellerinde standart olarak bulunacak, böylece kullanıcılar Google’ın yerel entegrasyonunun avantajlarından faydalanabilecekler.

Google entegrasyonu, otomobiller için Google Otomotiv Hizmetlerini destekleyen bir özellik olarak dikkat çekiyor. Bu özellik sayesinde Google uygulamaları ve hizmetleri doğrudan araca entegre ediliyor. Kullanıcılar, telefonlarını aracın bilgi-eğlence ekranına yansıtan Android Auto’dan farklı bir deneyim yaşayacaklar. Bununla birlikte, bu entegrasyon Android Automotive işletim sistemiyle kontrol edilen bir yapıya sahip olduğu için, Android’in tam işletim sisteminden ayrılıyor.

Acura ZDX, kullanıcıya yeni deneyimler yaşatacak

Honda, Acura ZDX sürücülerine Google Haritalar’ın “gelişmiş sürümü” aracılığıyla “yol boyunca seyahat süresini en aza indirmek ve optimize edilmiş rota planlamasıyla şarj istasyonları bulmak ve şarj etmek” imkânı sunacağını duyurdu. Otomobil üreticisi, Google Haritalar’ın hedefe ulaşmak için gereken şarj süresini tahmin edeceğini ve varış noktasında bir DC Hızlı şarj istasyonu bulunduğunda elektrikli aracın pilinin otomatik olarak ön şartlandırmasını başlatabileceğini de belirtti. Bu sayede sürücüler, yolculuklarını daha rahat ve verimli bir şekilde planlayabilecekler.

Honda, önceki modellerinde özel yerleşik Android yazılımını kullanmış olsa da Google’ın hizmetlerinden yeterince faydalanmamıştı. Ancak artık, yerleşik Google entegrasyonu sayesinde Accord ve Acura modellerinde Google Haritalar ile navigasyon sağlanacak. Ayrıca ısıtma ve soğutma işlemleri için Google Asistan kullanılabilecek ve Google Play uygulamasından çeşitli uygulamalar indirilip kullanılabilecek. Bu yeni entegrasyon, Honda sürücülerine daha geniş bir dijital deneyim sunmayı amaçlıyor.

Honda, Google özellikleriyle yeni bir deneyim sunuyor

2024 Honda Accord’un, önceden duyurulan gibi yerleşik Google uygulamalarına sahip olacağı zaten biliniyordu. Şimdi ise Acura ZDX, şirketin popüler navigasyon ve müzik akışı uygulamalarını entegre eden bir sonraki araç olarak karşımıza çıkıyor. Bu yeni özellikler, sürücülere daha kullanışlı ve bağlantılı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Google, bu yılın başlarında entegre Android sistemine sahip araçlara YouTube, Waze ve Zoom gibi daha fazla hizmet sunacağını duyurdu. Honda’nın önceki duyurusuna göre, geçen yıl tanıtılan Precision konsept otomobilinin benzer tarz ve temasına sahip araçlar bulunuyor. Acura ZDX, lüks bir SUV olmanın yanı sıra yalnızca çevrimiçi olarak satılan ilk model olacak. Bu gelişmeler, sürücülere daha fazla işlevsellik ve konfor sağlama amacını taşıyor.

Honda’nın elektrikli otomobil stratejisi, diğer üreticilerle yapılan ortaklıklarla büyük bir beğeni kazandı. İlk elektrikli araçları olan Acura ZDX ve Honda Prologue, Detroit merkezli otomobil üreticisi General Motors’un Ultium elektrik mimarisi üzerine inşa edilecek. Honda ayrıca, Sony’nin 2026’da Kuzey Amerika’da piyasaya sürülmesi planlanan ilk araç markası Afeela’nın üretimine de ortaklık ediyor. Bu stratejik ortaklıklar, Honda’nın elektrikli araç pazarındaki gücünü ve çeşitliliğini artırma hedefini yansıtıyor.