Enerjisa: Sürdürülebilir Yarınlar İçin “SEN KORU”

Enerjisa Mobil, sürdürülebilirlik uzmanlarının görüşlerine başvurularak ‘Sen Koru’ adlı bir özelliği kullanılma sundu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, kendilerinin ve yakınlarının karbon ayak izlerini hesaplayıp arşivleyebilecekler ve zaman içindeki gelişimlerini takip edebilecekler.

Enerjisa Enerji, sürdürülebilirlik hedefleri ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye’deki enerji dönüşümü ve temiz enerjiye geçiş çalışmalarına odaklanan Enerjisa Enerji, dijital dönüşüm ve teknoloji yatırımları konusunda da öncü uygulamalar geliştirmektedir. Enerjisa Mobil uygulamasına eklenen ‘Sen Koru‘ özelliği, karbon ayak izini hesaplayarak kullanıcıların sürdürülebilirlik kültürünün ve bilincinin artmasına katkı sağlayarak daha iyi bir gelecek için sorumluluk almayı teşvik edecek topluluklar oluşturulmasına da yardımcı olacak.

‘Sen Koru‘ ile kullanıcılar, elektrik tüketimi ve ulaşım gibi günlük yaşam tercihlerini belirli bir zaman diliminde takip ederek karbon ayak izlerini hesaplayabilecekler. Ayrıca, karbon ayak izini azaltmak için gerekli adımlar hakkında bilgi alabilecekler ve böylece sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayabilecekler.

Enerjisa’nın Genel Müdürü, “Sürdürülebilirlik bir kültür meselesidir ve bu kültürü günlük alışkanlıklarımızın merkezine yerleştirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuşarak, sürdürülebilirlik bilincinin yaygınlaşmasına ne kadar önemli olduğunun üstünde durmuştur.