Enerjisa Enerji’den “A Sınıfı” Performans

Enerjisa Enerji, dünyanın en büyük çevre raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği Programı’ndaki notunu A-‘ye yükseltirken, Su Güvenliği Listesi’ndeki notunu ise bu alandaki en yüksek not olan A’ya çıkardı.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi olan Enerjisa Enerji, sürdürülebilirlik stratejisinin merkezine insan ve teknoloji odaklı olarak yerleştirerek daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkıda bulunmak için projeler üretiyor.

Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Enerji, daha önce B olan Su Güvenliği notunu iki puan birden yükselterek A’ya çıkarken, Türkiye’den elektrik dağıtım sektöründeki ‘liderlik’ notunu alan tek şirket oldu.

Enerjisa Enerji, yine aynı platformun verdiği İklim Değişikliği Programındaki notunu bir basamak yükselterek A-‘ye çıkardı.

Şeffaflığı, hesap verilebilirliği ve sürdürülebilirliği yönetim anlayışının merkezine koyarak A listesinde yer almayı başaran şirket, 23 binden fazla şirket arasından seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Bu başarı, şirketin çevreye duyarlı ve etik değerlere dayalı yaklaşımının bir yansıması olurken, gelecek nesillere daha temiz ve sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefine hız kesmeden devam ediyor. Şirket, bu yolda kararlı bir şekilde ilerliyor ve çevresel sürdürülebilirliği işletme kültürünün temel bir unsuru haline getiriyor.

Sürdürülebilirlik Çabaları Devam Edecek

Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, sürdürülebilirlik projelerinin etkisini artırarak devam ettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizdeki tüm sektörler arasında Su Güvenliği raporlamalarında A notuyla Türkiye ve globalde dahil edilen tek Türk elektrik dağıtım şirketi olmaktan ve ayrıca İklim Değişikliği notumuzu da A-‘ye yükseltmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu çifte başarı, Enerjisa Enerji’nin sürdürülebilirlik alanındaki öncülüğünü kanıtlamaktadır. Sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızı ve çevresel etkimizi azaltma yolundaki çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”