Deniz Portföy Karbon Ayak İzini Azaltıyor

Deniz Portföy, sürdürülebilirlik hedeflerini gözeterek, Türkiye’de karbon ayak izini azaltma odaklı şirketlere yatırım yapan ESG Sürdürülebilirlik Serbest Yatırım Fonu’nu kurdu.

ESG Sürdürülebilirlik Serbest Yatırım Fonu (DLG), Avrupa Birliği Karbon Salınım Hakkı (EUA) ve Kaliforniya Karbon Salınım Hakkı (CCA) karbon kontratları ve endekslerine dayanan küresel fonlara yatırım yapma fırsatı sunuyor. Deniz Portföy Genel Müdürü Dr. Cem Önenç, bu konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; 2023 yılının başından itibaren ESG Sürdürülebilirlik Serbest Yatırım Fonu dahil olmak üzere 13 yeni fon oluşturduklarını ve sektörde en fazla nakit girişi olan 89 fonla önde geldiklerini belirtti.

Önenç, “Biliyoruz ki yatırım dünyasının odağı giderek sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjilere yöneliyor. Biz de Deniz Portföy olarak sürdürülebilirlik fonlarımız sayesinde müşterilerimize birikimlerini, dünyamızın geleceğini korumayı ve iklim kriziyle mücadelede büyük önem arz eden karbon ayak izini azaltmayı gündeminde tutan şirketlerde değerlendirme fırsatı sunuyoruz.

Ayrıca, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakma sorumluluğumuzu da yerine getirdiğimizi belirtiyoruz” diyerek ekledi ve şunları söyledi: “Gelecekte de sorumlu bankacılık yaklaşımımızı ve sürdürülebilirlik prensiplerimizi sürdürerek, yatırımcılarımızın talepleri ve beklentileri doğrultusunda varlık seçimlerine destek vermeye devam edeceğiz.”