ASELSAN ChatGPT Rakibi Yapay Zekayı Duyurdu

ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, yapay zeka ASEL GPT projesini ilk defa duyurdu.

Son dönemde büyük ilgi uyandıran yapay zeka teknolojileri, Türk savunma sanayi şirketlerinin de dikkatini çekti. HAVELSAN’ın ardından ASELSAN da yerli ve milli yapay zeka modeli geliştireceğini duyurdu. ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, ASEL GPT projesini ilk defa açıkladı.

HAVELSAN, kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımı için ChatGPT benzeri MAIN adlı yapay zeka sistemini tanıtmıştı. Kapalı devre yapıya sahip olan MAIN, yüksek veri güvenliği ile öne çıkıyor. ASEL GPT’nin de ana odak noktasının veri güvenliği olduğu tahmin ediliyor. Ancak ASEL GPT’nin halka açık olup olmayacağı henüz bilinmemektedir.

ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, şu açıklamalarda bulundu:

“Yapay zekayı mümkün olduğu kadar süreçlerimizde entegre etmek ve yapay zekada iddialı bir aktör olmak, ülkemiz, sektörümüz ve ASELSAN için önemli bir hedeftir. Bazı teknolojiler ciddi bir ölçek, yatırım ve altyapı gerektirir ve bunları gerçekleştirmek uzun zaman alabilir. Yazılım tabanlı teknolojilerde ise bunları daha düşük ihtiyaçlarla başarmak mümkündür. Yapay zeka da bu anlamda bir fırsattır ve bu alanda geride kalmamamız gerekiyor. ASELSAN, yapay zekayı tüm süreçlerinin bir parçası haline getirmiştir. Ayrıca, ASELSAN Yapay Zeka Stratejisi’ni hazırlamakta ve ASEL GPT adını verdiğimiz bir proje üzerinde çalışmaktayız.”