Anadolu Efes’ten “Bir Kitap da Sen Getir” Projesi


Anadolu Efes‘in “Bir Kitap da Sen Getir” kampanyası, sekizinci yılında da sürüyor. Bu kampanya kapsamında binlerce çocuğun kitaplarla buluşturulması hedefleniyor.

Anadolu Efes Spor Kulübü ile Anadolu Vakfı, 2014 yılından bu yana düzenledikleri ve bugüne kadar on binlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye eğitim hayatlarında destek olmayı ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan “Bir Kitap da Sen Getir” kampanyasını sürdürüyor. Bu yılın etkinliği, 2 Nisan 2024 Salı günü saat 18.00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan Aliağa Petkimspor maçında hayata geçirilecek.

Kampanyaya katkı sağlamak isteyen gönüllüler, Aliağa Petkimspor maçı öncesinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda belirlenecek kitap bağış noktalarına, karalanmamış, boyanmamış ve iyi durumda olan ilk ve ortaokul seviyesindeki kitapları bırakabilecekler. Taraftarlar, getirdikleri kitaplar karşılığında Aliağa Petkimspor maçı için ücretsiz bilet alabilecekler. Anadolu Vakfı’nın gönüllü bursiyerleri de “Bir Kitap da Sen Getir” projesinin kampanya gönüllüleri olarak projeye destek verecekler.

Her yıl Kütüphaneler Haftası’nda başlayan “Bir Kitap da Sen Getir” kampanyası çerçevesinde bağışlanan kitaplar, tasnif sürecinin ardından Anadolu Vakfı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi okullara gönderilecek. Kampanya kapsamında bugüne kadar Adana’dan Ağrı’ya, Kastamonu’dan Ankara’ya, Manisa’dan Şanlıurfa’ya kadar farklı illerdeki okullara kitap bağışı yapıldı. 2023 yılında toplanan kitaplar ise deprem felaketiyle etkilenen bölgelerdeki okullara destek olmak amacıyla gönderilmişti.