Yapay Zekâ Şirketi SenseTime’dan Yeni Robot

Çin merkezli yapay zekâ şirketi SenseTime, son derece ilgi çekici bir gelişme kaydederek ünlü Go oyununun etkileşimli yapay zekâ versiyonunu SenseRobot adıyla tüketicilerle buluşturdu.

SenseTime, ABD yaptırımlarının getirdiği zorluklarla başa çıkarken, piyasaya sunduğu Go oynayan robotuyla tüketici tekliflerine dikkat çekici bir katkıda bulundu. SenseRobot adı verilen bu robot, eski ve stratejik masa oyunu olan Go veya Weiqi ile ilgilenen kullanıcılar için özel olarak tasarlandı. Robot, bir robotik kol, bir ekran ve bir oyun tahtasıyla donatıldı. Yeni başlayanlardan profesyonel oyunculara kadar her beceri seviyesine hitap etme özelliğine sahip olan robot, yenilikçi hamlesi ile yapay zekayı geniş kitlelere sunuyor.

SenseRobot yapay zekayı evlere getiriyor
SenseTime teknolojiyi yapay zeka ile buluşturuyor

SenseTime’ın yeni robotu, gelişmiş yapay zekâ yeteneklerini sergileyerek dikkatleri üzerine çekiyor. Bu yenilikçi robot, son teknoloji bir robotik kola sahip olup, fiziksel bir oyun tahtasında pratik yapma ve oyunlara katılma imkânı sunuyor. Kapsamlı bir egzersiz koleksiyonundan oluşan özenle seçilmiş bir insan-makine oyun eğitim programı ve 20 farklı zorluk seviyesiyle bu etkileyici robot hem amatör hem de profesyonel oyuncuların ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca çevrimiçi Go platformlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olması sayesinde kullanıcılar dünyanın her yerinden milyonlarca oyuncuyla gerçek zamanlı oyunlara katılma imkanına sahip oluyor.

Yapay Zekâ, robotlar ile geleneksel oyunlarda

SenseTime CEO’su ve kurucu ortağı Xu Li, Şangay’daki son lansman etkinliğinde SenseRobot’un asıl amacının insan bilişinin sınırlarını zorlamak yerine AI teknolojisini evlere taşımak olduğunu ifade etti. Xu Li, bu robotun diğer bilgisayar programları gibi olacağını söyleyerek SenseRobot’un insanlara sunulan bir hizmet olduğunu vurguladı.

SenseTime’ın AI Go robotu, standart versiyonu için 3.799 yuan ve kasa ve güç bankası dahil premium versiyonu için ise 4.999 yuan fiyat etiketiyle ön satışa sunuldu.