Teknosa Kadın Liderlere Destek Oluyor

Teknosa, “Teknolojinin Lider 100leri” programı kapsamında geleceğin kadın liderlerinin yetişmesine destek sağlıyor.

Teknosa, ‘Teknolojinin Lider 100leri’ programında, geleceğin kadın liderlerinin yetişmesine destek oluyor.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama amacıyla gerçekleştirilen bir dizi çalışma arasında ‘Kadın için Teknoloji’ projesi de bulunan Teknosa, Teknolojide Kadın Derneği’nin (Wtech) kurumsal üyeleriyle birlikte Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında düzenlenen ‘Teknolojinin Lider 100leri’ programının destekçileri arasında yer alıyor.

Türkiye’de akıllı bir teknoloji toplumu oluşturmayı hedefleyen bu projede, sektördeki yetkin insan kaynağı sayısını artırmak amaçlanıyor. 100 kadın ve 25 erkek öğrenciyi içeren toplam 125 öğrenciye, ‘Veri Analitiği’, ‘Python ile Veri Bilimi’, ‘Python ile Yapay Zeka’, ‘Robotik Süreç Otomasyonu’, ‘Süreç Analisti’ ve ‘Siber Güvenlik’ gibi konularda teknik eğitimler sunulacak. 70 şirketin desteklediği program kapsamında, teknik eğitimlerin yanı sıra soyut becerileri geliştirecek eğitimler de verilecek.

Teknosa, ‘Birlikte Güçlüyüz’ mottosuyla gerçekleşen projede, dört genç kıza eğitim desteği sunacak. Öğrenciler, eğitimlerinin yanı sıra Teknosa’dan mentorluk desteği de alacak.