Saka Su’dan Çevre Dostu Kapak Projesi

DyDo Drinco Türkiye, Saka Su markasıyla çevre dostu bir girişime imza attı. Şirket, Saka Su şişelerinde “Ayrılmaz Kapak” tasarımını kullanarak, kapakların çevreye atılmasını önlemeyi ve geri dönüşümü artırmayı amaçlıyor.

İki şirketin yaptığı iş birliği, plastik atıkların azaltılmasına odaklanıyor ve pratik geri dönüşüm çözümleri sunuluyor. Yenilikçi “Ayrılmaz Kapak” tasarımı, geleneksel pet şişe kapaklarından farklı bir yaklaşım sunuyor. Bu tasarım, kapak açıldıktan sonra ve kullanım sırasında şişe ile sıkıca birleşik kalıyor. Kapak ve şişe bir bütün halinde olduğu için kapakların ayrı olarak çevreye atılma riski önemli ölçüde azalıyor. Bu sayede kullanım kolaylığı sağlanırken, pet şişe kapaklarından kaynaklanan çevresel kirlilik de engellenmiş oluyor.

Bunun yanı sıra geri dönüşüm sürecinde kapak ve şişenin ayrı ayrı işleme tabi tutulmasına gerek olmaksızın, tüm ambalaj bir bütün olarak geri dönüştürülebiliyor. Bu da geri dönüşüm verimliliğini artırarak, enerji ve kaynakların daha etkili bir şekilde kullanılmasına olanak tanıyor.

Sürdürülebilirlik vizyonunu her geçen gün daha da ileri taşıyan DyDo Drinco Türkiye, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma amacıyla yenilikçi teknolojilere yakından odaklanıyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan “Crush Your Bottle” projesi ile boş plastik şişelerin çöp kutusuna atılmadan önce ezilmesi alışkanlığını tüketicilere kazandırmayı hedefleyen Saka Su, bu proje ile CO2 emisyonlarını azaltmıştı. 2024 yılında ise geliştirdiği inovatif “Ayrılmaz Kapak” projesi ile plastik kirliliğini azaltmayı ve geri dönüşüm süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.