Sağlık Sektörüne Teknolojik Yaklaşım

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren Ertunç Özcan şirketler grubu, dünyanın önde gelen üniversiteleri ile gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları sayesinde sağlık alanında dijitalleşmeye yönelik IoMT tabanlı, giyilebilir, yapay zekâ ve fiber optik teknolojili tıbbi cihazlar geliştiriyor.

Ertunç Özcan şirketler grubunun kurucusu olan Ertunç Özcan, yaptığı açıklamada, grubun sağlık alanında teknoloji kullanımında öncü bir rol oynadığını vurgulayarak, “Şirketimiz, tasarlanan ürünlerle Design Turkey platformunda birincilik ödülü kazandı. Sektördeki uluslararası pazarda firmamızın ürün geliştirme faaliyeti her geçen yıl artmakta ve aynı zamanda sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağlamaktayız. Şu anda firmamız, yoğun bakım üniteleri, simülasyon merkezleri, acil servis üniteleri, ameliyathane anestezi cihazları, sterilizasyon hizmet servisi ve birçoğu yurtdışında olmak üzere anahtar teslim hastane projelerinde faaliyet göstermektedir. Ertunç Özcan şirketler grubu, 35’ten fazla ülkeye ihracat yapmakta olup dünya çapındaki markaların Türkiye distribütörlüğünü üstlenmekte ve 7 gün 24 saat teknik servis hizmeti ile satış sonrası müşteri memnuniyeti sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Şirketin 1980’li yıllarda ihracata başladığı ve 2017 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ar-Ge merkezi belgesi alan ilk tıbbi cihaz firması olduğu belirtildi.