Plastik Sorununa Dikkat Çeken Lansman

Minderoo Foundation ve reklam ajansı M&C Saatchi, her geçen gün büyüyen plastik tehlikesine dikkat çekmek amacıyla bir çalışmaya imza attı.

Plastik üretimi, dünyaya zarar veren başlıca nedenler arasında görülüyor. Dünya, 8 milyar tonu aşkın plastik malzeme barındırıyor. Ufalanan bu plastik parçalar, her yağışta gezegene daha fazla zarar veriyor. Bu durum, her geçen gün daha da büyüyor ve plastik üretiminin 2060 yılına kadar üç katına çıkması bekleniyor.

Doğanın bu tehdidiyle ilgili farkındalık yaratmak isteyen Minderoo Vakfı ve M&C Saatchi Avustralya ajansı, Birleşmiş Milletler Plastik Antlaşması müzakereleri öncesinde UNESCO Genel Merkezi‘nde, günlük olarak gökyüzünden ne kadar plastik düşeceğini öngören bir çalışmaya imza attı. Plastik miktarını yağmurda ölçen bilim insanlarının katkılarıyla hazırlanan “The Plastic Forecast” (Plastik Tahmini) adlı projenin lansmanı Paris’te gerçekleştirildi.

Minderoo Foundation Gezegen Portföyü Direktörü Dr. Tony Worby, çalışmayla alakalı şu açıklamayı yaptı:

“Plastik parçacıkları çok küçük olduğundan, plastik atıkları ve kirliliği her daim görmek mümkün değil. Plastik Durumu bu gerçeği vurguluyor ve kamuoyunun dikkatini çekeceği şüphesiz. Sürdürülemez plastik üretimine son veren iddialı bir plastik anlaşmasına yönelik yaygın bir kamuoyu desteği oluşturmak için ileriye dönük güçlü bir araç olacağına inanıyoruz.”

Plastik Durumu, atmosferdeki plastik üzerine yapılan araştırmaları günlük hava durumu tahminleriyle birleştirerek, günlük plastik düşüşünü tahmin etmeyi amaçlayan bir hava durumu raporu sunuyor.

Plastik Tahmini, Paris sokaklarında, hava durumu raporlarıyla birlikte sosyal medyada ve haberlerde de yer alacak. Plasticforecast.com adresinde, haftalık, aylık ve yıllık verilerle birlikte insanlara o gün üzerlerine düşecek plastik miktarıyla ilgili canlı güncellemeler sunulacak.