Dora AI, Metinden Web Sitesi Oluşturuyor

Dora AI adlı yapay zekâ destekli tasarım aracı, kodsuz web sitesi tasarımını ileriye taşıyarak tek bir satır metinden bile web sitesi oluşturma imkânı sunuyor.

Görsellerden videolara, videolardan müzik bestelerine kadar her tür içeriği metne dönüştürebilen Dora AI isimli tasarım aracı, yapay zekâ alanında yeni bir seviye atlayarak dikkatleri üzerine çekiyor. Yaratıcı yapay zekâ destekli tasarım aracı olan Dora AI, tek bir satır metni temel alarak web sitesi oluşturma yeteneğine sahip. Kod yazmadan web sitesi hazırlama sürecini son derece kolaylaştıran bu yapay zekâ aracı, sade görünümlerden dinamik ve üç boyutlu tasarımlara kadar çeşitli şablonlar yaratabiliyor.

Kullanıcılar, “SpaceX yıldız gemisi için bir web sitesi tasarlamak” gibi basit bir metin isteğiyle Dora AI’ya taleplerini iletmekten başka bir şey yapmak zorunda değiller. Üretken yapay zekâ, bu isteğe göre web sitesini oluştururken ardından “3B modelle değiştir” gibi ek metin komutlarıyla tasarıma doğrudan revizyonlar yapabiliyor. Metinden web sitesi tasarlayabilen bu araç aynı zamanda üç boyutlu öğelerle animasyonlar oluşturabiliyor. Ayrıca nesneler üzerinde değişiklik yapma yeteneği, animasyon sürecini otomatikleştiriyor ve oluşturma süresini kısaltıyor.

Dora AI’ın baş tasarımcısı Faye Zheng, bu üretken yapay zeka modeliyle teknik ve öğrenme engellerini aşarak bireyleri ve ekipleri sınırsız tasarım esnekliğiyle güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.