Multinet Up, Yapay Zeka ile Deneyimini Yeniliyor

Multinet Up, yapay zeka destekli sohbet robotu teknolojisindeki yenilikçi dönüşümü sayesinde operasyon verimliliğini ve müşteri memnuniyetini artırıyor.

 Multinet Up Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Gül Bilgin Mokan,“Sohbet robotu teknolojisinde gerçekleştirdiğimiz bu dönüşüm, aynı zamanda ekibimizin üzerindeki iş yükünü hafifletti ve müşteri hizmetleri süreçlerimizi daha verimli hale getirdi” ifadelerini kullandı.

Mokan, yapay zeka tabanlı sohbet robotu teknolojilerini geliştirerek, müşterilerinin ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin bir şekilde yanıt verdiklerini belirterek; NLP (Doğal Dil İşleme) tabanlı sistemden, çok daha gelişmiş olan üretken yapay zeka LLM (Büyük Dil Modelleri) Open AI Chat GPT teknolojisine geçtik. İlk ayın sonunda çözümleme oranımızın yüzde 80’e, ortalama anket puanımızın ise 3.01’e yükselmesi, müşteri deneyiminde önemli bir gelişme sağladığımızı ortaya koydu. Bu başarı, sektördeki deneyim konusundaki lider konumumuzu daha da güçlendirirken, chatbot teknolojisinde gerçekleştirdiğimiz bu dönüşüm, aynı zamanda ekibimizin üzerindeki iş yükünü hafifletti ve müşteri hizmetleri süreçlerimizi daha verimli hale getirdi.’ dedi.

2024’ün ilk yarısı için hedefleri arasında, sohbet robotu teknolojisi ile çözümleme oranlarını yüzde 85 seviyelerine çıkarmanın bulunduğunu kaydeden Mokan, ‘Multinet Up olarak söz konusu dönüşümü sektörde yapan ilk firma olmamızı, şirketimizin dijital entegrasyon yolculuğuna dair farkındalığı artırması bakımından çok anlamlı buluyoruz. Ayrıca benzer çözümler arayan diğer kuruluşlara da ilham kaynağı olduğumuz için mutluyuz.’ değerlendirmesinde bulundu.