MATEF Fuarı, Makine Sanayisini Ağırlayacak

Makine sektörünün önde gelen firmalarına ev sahipliği yapacak olan MATEF Fuarı, son teknoloji ürünler ve hizmetlerin sergileneceği bir platform sunacak. MİB ve TÜYAP Organizasyonu tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan etkinlik, 20 Haziran‘da ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak ve 4 gün boyunca devam edecek.

Makine sektöründe yerli üreticilerin çıkarlarını koruma ve yerli makine üretimini destekleme amacıyla faaliyet gösteren Makina İmalatçıları Birliği (MİB), sektörün ülkemizde ve dünya genelinde ilerlemesine öncülük etmeye devam ediyor. MİB ve TÜYAP iş birliğiyle düzenlenen MATEF Fuarı, yerli üretim teknolojilerini bir araya getiriyor. Fuar, 20 Haziran’da başlayacak ve 23 Haziran’a kadar devam edecek.

İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinliğe 71 firma katılacak. Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, son teknoloji sac ve metal işleme makineleri, lazer, otomasyon, robotik sistemler, kaynak ve yüzey işlem teknolojilerini keşfetme fırsatı bulacak.

MATEF, ilk kez düzenlenecek

MİB Başkanı S. Emre Gencer, Makine İmalatçıları Birliği olarak MATEF Fuarı için ciddi bir hazırlık yaptıklarını aktardı.  Sektöre büyük katkı sağlaması beklenen bu fuar için son derece heyecanlı olduklarının belirten Gencer, şu açıklamayı yaptı:

“MATEF Fuarı, tamamen yerli makine üreticilerimizi bir araya getiren ilk fuar özelliğini taşımakta ve firmalarımızın yeni pazarlara açılmasını ve ihracat pazarlarını genişletmesini amaçlamaktadır. Ticaret Bakanlığımızın Alım Heyeti Desteği çerçevesinde Avrupa Ülkeleri, Rusya, Ukrayna, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgeleri başta olmak üzere tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmiş ve bu ülkelerden potansiyel alıcıların ziyaret etmesi hedeflenmiştir. Fuarın şimdiden hem sektöre hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

MİB Başkanı S Emre Gencer
author avatar
Hatice Çam
Editör